Sista dagen på året

Den spenderar vi i lugn och ro, själva här hemma. Har varit på promenix i morse och busat lite med Storm, sen har vi tvättat, varit och handlat lite och nu ligger min man här bredvid mig i sängen och läser medan jag datoriserar lite. Rastlös som jag alltid är kan jag ju såklart inte ligga och bara ta det lugnt, måste ju göra NÅT iaf ;)

Det ska bli spännande att se hur 2009 blir. År 2008 var ju en dunderhit!!! Vi flyttade från Stockholm, Johan fick ett jobb som han trivs jättebra med, jag blev gravid, vi gifte oss, vi trivs jättebra i vår lgh och området osv. Förhoppningsvis rullar det på i samma stil nästa år. Vi kommer ju iaf få vara med om något av det största man kan vara med om, att bli föräldrar! Så det ser jag/vi definitivt fram emot, som ni säkert märkt =) Hoppas även på lycka när det gäller starta eget/jobb osv. Och den där lottovinsten på 110 miljoner som ingen verkar ha lämnat in (eller har dom hämtat ut den nu??) kan jag gärna ta också =P

Vill till sist bara önska er alla ett gott nytt år!!!

Filmtips: Music and lyrics

Alla kanske redan har sett den, vad vet jag, men i förrgår såg jag och min kära make Music and lyrics med Hugh Grant och Drew Barrymore och den kan jag verkligen rekommendera! Rolig, romantisk och inspirerande film!

För er som kanske inte sett den kan jag berätta kort att den handlar om Alex Fletcher (Hugh Grant) som är en fd popstjärna som försöker hanka sig fram på sina tidigare meriter. Men så får han en chans till comeback, bara han kan skriva en låt på några dagar. Problemet är att det var hans fd sångarkollega som skrev alla texter förut, han gjorde endast musiken, så nu behöver han hitta någon som kan skriva texten. Och som ett brev på posten hittar han Sarah (Drew)... =) Det blev många skratt, lite rycka sig i håret och lite tårar (hopplös romantiker som man är...). Perfekt kombination alltså =)

Nu måste jag komma igång med låtskrivandet igen! Har börjat lite smått och ska försöka införskaffa en MIDI-keyboard el dyl snarast för att kunna börja spela in lite smått själv. Min man har ju börjat skriva och spela med en kompis igen också så vi får väl slåss om utrustningen ;) Jag är ju dock själv, känner ju inte så många i stan och absolut ingen som är musikintresserad, vill skriva egen musik och "starta band" (plus såklart vill spela samma typ av musik som jag). Men det ska nog gå bra det också. Har ju redan skrivit typ 30 (färdiga) låtar själv så jag ska väl klara några till, trots att jag haft ett kreativt uppehåll under min tid i Sthlm.

Nu ska jag kika runt på utrustning!

Vecka 35 å babykläder å problem att hitta amningsbehå...

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme. Vikt 2 600 gram.

- Vårdguiden

Det närmar sig med stormsteg... Längtar supermycket tills den lill* kommer men vill inte att h*n kommer tidigt heller så det är bara att vänta och längta vidare.

Har varit och bytt lite babykläder på Lindex idag (mamma hade köpt stl 44 som jag bytte till 56). Bodysarna och mjukbyxorna fanns i rätt stl men inte dom matchande byxorna, så det fick bli vita byxor och ett par vita strumpbyxor istället. Hittade dessutom en SÅ SÖT sparkbyxa! Tror jag ska gå tillbaks och köpa den... Har även köpt skötunderlägg till skötbädden. Och idag ska mamma skicka några kläder som hon köpte på rean, spännande =) Men vi har inte så mycket än så länge. H*n kommer ju växa ur det så fort och så vet vi ju inte vad det blir så vi tar det lite lugnt. Har några bodys, en pyjamas, ett par byxor, ett par strumpbyxor och det mamma skickar imorgon som är nytt. Sen har vi en hel del som vi fått av mamma som jag och syrran haft, typ sovpåse, trosor och tröjor osv. Plus att mamma håller på och stickar en overall (förutom den vi fick tidigare) och så har vi fått en stickad omlottkofta som hon gjort också. Vi klarar oss nog fint. Kanske blir nån liten till grej, typ sockar, nån till body el dyl men annars, skulle något saknas får den nyblivne pappan eller svärföräldrarna rycka in!

Har dock upptäckt ett, som jag upplever det, problem: att köpa (rätt) amningsbehå!

1. I böcker osv står det att man ska vänta med att köpa amningsbehå till efter ca en månad för det är först då storleken "stabiliserats" så man vet vad man behöver för storlek. Men i info om vad man ska ta med sig till förlossningen/BB står att man bör ta med amningsbehå och amningskupor. Hur ska man då veta storleken? Man får chansa?

Min plan var då att köpa en bh som jag får plats med en hand innanför kupan för då får jag plats med amningskupa och det gör inget om brösten växer lite mer, vilket dom ju sägs göra när mjölkproduktionen kommer igång. MEN...

2. Jag var in på H&M idag för att testa amningsbehå. Tog en enkel utan bygel (man kan tydligen ha bygel om man har rätt storlek, men jag vill inte chansa och "råka" få mjölkstoppning) och en av deras tvåpack (också utan bygel). Tvåpacken kunde jag inte prova för dom var ihopsatta i varandra, bra... (var iaf stl 80 D). Och den enkla tog jag stl 75 D av, och den var alldelens för liten. Större än D fanns inte (jepp, dom har blivit HUGE sen liten entrade min mage...). Jaha, vad gör man då? Jag vill ju inte betala skjortan för en amningsbehå som jag kanske inte kan ha om någon dag/vecka. Får väl leta vidare iaf, men vart har dom bra (och hyfsat billiga) amningsbehåar i stl större?

Någon som har något tips om detta "problem"?


Hemma igen - och boktips!

Då var vi hemma igen efter att ha firat julen i Mora, kom hem igår. Har haft det så skönt med 10-15 grader kallt, snö och sol! Och en massa fina julklappar fick vi också. Bland annat ett ställ för kokboken i smide, superfint, presentkort på Babyproffsen och presentkort på Österns Pärla så nu ska vi ut och äta kina nån dag! Liten fick också en liten julklapp, en pyjamas, och så har min kära man köpt biljetter till musikalen Elvis i maj. Ska bli jättekul att se den! Han har redan sett den en gång med sitt förra jobb men tyckte att den var så himla bra så han vill se den igen =)

Fick även en sen "julklapp", boken "Den hemlige kocken" skriven av Mats-Eric Nilsson. Om ni inte har läst den, GÖR DET!!! Här är en länk så ni får se vad det är för nåt om ni missat det (öppnas i annat fönster). Men sen finns det ingen återvändo... Vi har rensat en del i kyl och skafferi och har börjat tänka mer på vad vi köper. Just nu håller jag dessutom på att baka bröd och har även gjort egna snickers (mums!). Fy vad människan är lättlurad, men kanske främst tiger vi bara och tar att maten vi köper varje dag i många fall är långt ifrån mat. Nu är det slut på det! Speciellt när man nu snart inte bara har ansvar över för vad man själv får i sig utan även ett litet barn.

Barnmaten hade vi dock redan planerat att göra själv med hjälp av Andra mosboken och min svägerskas tips. Det är mycket enklare än det låter... Man tillagar och mixar t.ex. en massa potatismos, broccoli, lax osv  (var för sig) och så fryser man in små portioner av varje ingrediens för sig (antingen klickar ut på en plåt eller sätter i muffinsformar) och sen tar man bara fram t.ex. en portion mos, en portion lax och en portion broccoli om det är det du vill ge den lilla/e till middag. Eller något annat som du fryst in. Enkelt, nyttigt, gott och billigt!

I övrigt blir det till att börja baka bröd själv, göra mer storkok och frysa in så man slipper stå där och vara utan mat, inte orka laga och istället åka och köpa pizza, tänka mer på vad man köper (dvs. kolla innehållsförteckning och hellre köpa t.ex. ekologiskt) osv. Lika extrem som Skipper kommer vi inte bli, men att bli mer medveten är inte så krävande faktiskt. Däremot godare =) Och sen lär man sig väl nya knep och alternativ under resans gång. Vi har bland annat idag hittat en organisk grönsaksbuljong och kastat ut Knorrs kött- och hönsbuljong som vi hade. I den fanns nämligen bland annat E621 som är direkt ohälsosamt för barn att äta och kan ge massor av mindre trevliga följder. Läs boken...

A Merry Christmas to Everyone!!!

Vi ses efter julhelgen igen, God Jul på er allihopa!!!



Tänk att vi har ett träd INOMHUS, och med PUMLOR!!! =D

Förbannade A-kassa!

Trodde jag skulle få pengar från a-kassan igår (AEA), ringde telefonbanken men inga pengar. Kollade deras hemsida och då skulle vi visst få pengar den 23:e. Är nästan säker på att det ändrats från den 22:a, men okej. Skulle alltså få pengar från dom idag, vilket verkligen behövs för jag måste köpa lite grejer innan vi åker ikväll. Visst kan ju min man betala, var bara typ strumpbyxor till mig och zinkpasta till Storm, men han jobbar ju hela dagen och sen ska vi åka så jag hade ju tänkt hinna göra det innan "mammalunchen" idag. Dessutom skulle jag ha köpt lite grejer igår, bla lite julklappar, som jag alltså inte kunde göra. Jag vill ju också ha lite pengar, inte bara leva på min man. Ringde banken för att kolla om jag fått pengar, ICKE SA NICKE! Ringde AEA. "Ja vi jobbar på det, det du kan göra är att ringa banken och kolla om det har blivit nåt fel i överföringen, och har vi gjort något fel har vi ju ditt personnummer nu så ska vi kolla upp det, det är tyvärr allt vi kan göra." Jaha. JAG ska ringa banken? I don't think so, det där får dom sköta, är inte jag som får betalt för att snuva andra på pengar. Att ta betalt för att man är med i a-kassan är dom minsann jävligt bra på.

Tänk alla som VERKLIGEN behövde dom där pengarna precis innan jul.¨Tack a-kassan för att ni finns.

Dagens i-landsproblem och gravidflås

Ja... man kan ha hårproblem fast man knappt har något hår. Verkligen! Jag har följande problem med mitt hår:

  1. Så fort jag sovit, vilat eller haft mössa på mig står håret åt alla de håll.
  2. Jag måste ärligt talat erkänna att jag saknar mitt långa hår lite... eller ganska mycket... =(
  3. Jag är (redan) less på min hårfärg och vill antingen klippa bort det lilla färgade som är kvar eller färga på nytt men a) om jag klipper bort det som är kvar blir det ju ännu kortare och tar ännu längre tid att spara ut och b) om jag färgar det klippte jag bort det helt i onödan (klippte ju jättekort för att få bort det färgade)...

VAD GÖRA???

Jag får väl bara bita ihop och vänta en si sådär två år tills det är långt igen... Jag KUNDE ju bara ha klippt till en roligare frisyr när jag hade långt och färgat det till en färg som inte kräver lika mycket underhåll och som inte tappar lika mycket färg som rött, men näääää. ;)

Nu när jag fått gnälla av mig lite om det kan jag ju också påpeka att mitt flås börjar bli väldigt dåligt!! Har varit mindre bra ett tag men blir bara värre och värre =) Märks verkligen att jag nu (enligt gravid.se) har ökat mängden blod med 50% plus att jag ska ta in 20% mer syre. Det är tungt för kroppen/lungorna vid ens minsta ansträngning... Vi har en trappa upp till vår lägenhet och om jag åkt bil el dylikt går det hyfsat bra men om jag kommer in från en promenad (vilket det ju blir några om dagen med hund) håller jag på att krevera när jag kommer upp för trappen. Känns inte så farligt när man går men så fort man stannar blir det tuuungt i lungor och kropp. Samma med uppförsbackar, oavsett hur små. MEN!!! Det är ett väldigt lågt pris att betala för miraklet i magen =D

Vecka 34

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas. Vikt 2 350 gram.

 - Vårdguiden

Ja nu har vi alltså gått in i vecka 34...! 7 veckor +/- 2 veckor kvar alltså! Tiden går fort... Längtar tills liten kommer ut, men det är som när man längtar till något som sker i slutet av sommaren. Man längtar tills det händer, men vill samtidigt njuta av sommaren. Jag längtar till liten kommer men vill inte att h*n ska komma för tidigt för det och vill njuta av min sista tid som gravid och vår sista tid av "lugn och ro" =) Snart är vi föräldrar, känns sjukt overkligt, lite läskigt och otroligt häftigt på samma gång!!

Och igår fick en kompis en liten flicka, grattis!!!!!!

Sista föräldrakurstillfället och barnmorskebesök (och bild!)

Idag var det sista föräldrakurstillfället av tre. Vi pratade mestadels om vad som händer när bebisen kommit, tankar kring uppfostran, inköp, föräldra"ledighet", dagis osv. Som vanligt var det väldigt trevligt och lärorikt. Jag tog med lite peppisar och knäck också till fikat (man kan köpa saft eller kaffe där men dom har inget till) och det verkade ju uppskattat iaf! =) Ska bli spännande att träffa alla efter bebisarna kommit sen, vi kommer att vara samma grupp på föräldrakurstillfällena via Barnavårdscentralen. Men hoppas man träffas innan också. En i gruppen känner jag ju lite sen tidigare så vi kommer garanterat träffas innan. Och idag upptäckte vi att ett av paren bor någon gata bort bara så dom kanske man också stöter på innan dess. Man vet aldrig! =)

Barnmorskebesöket gick också bra som vanligt, skönt! =) Jag hade fått liiiite bättre blodvärde (hade 117 förra gången och nu hade jag 118 =P), blodsockret var bra (trots att jag nyss ätit knäck, hihi), hjärtljuden var finfina osv. Magmåttet ligger preciiis över kurvan och jag växer på bra sa hon. Dessutom har h*n lagt sig rätt nu och även om huvudet är lite rörligt än trodde hon inte att den kommer röra sig nåt mer nu utan att den kommer ligga så resten av tiden.  Min man fick också känna hur huvudet låg, det kändes tydligen väldigt tydligt. Kul!!! =) H*n ligger med rumpan åt vänster och benen åt höger (från min synvinkel) och ibland sticker h*n ut rumpan massor så magen ser helt deformerad ut, lite skojsigt.

Annars är det som vanligt. Småkrämpor hit och dit som det sig bör, livligt i maggen och... tja, ett underbart liv!!!

Här kommer en bild på mig med maggen taget igår kväll. Jag ser ju måttligt vettig ut (inte en toppenvinkel heller...) men magen e go =)


Mammafika

Ikväll har jag varit på fika med några blivande mammor från Familjeliv. Dom sitter kanske kvar där än, jag åkte för ca 30 min sen för jag var så himla varm och trött. Lär mig aldrig att det är bastu på Java så jag hade på mig en polotröja... smart. =) Åt iaf god paj och hade trevligt den dryga en och en halv timme som jag var där!

Nu ska jag visa min kära man vilka dagis jag kikat på idag och så ska vi se Innan du föder sen. Tjingeling!

Vecka 33

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden. Vikt 2 200 gram.

- Vårdguiden

Pumla

Nu när det snart är jul är det bäst att jag förklarar det här med pumlor för er oinvigda eller bara oförstående.

En pumla är det som alla utom lulebor (verkar det som) missförstående kallar för "julgranskulor". Fulare ord än "julgranskulor" får man väl leta efter... inte elakt menat till alla vilseledda som bara inte vet bättre. Pumlor är inte bara helt rätt uttryck för denna vackra granprydnad utan även betydligt vackrare och mjukare i sig som ord. Så om inte för någon annan orsak, varför inte säga pumlor bara för att man blir glad av bara ordet???

För att läsa mer om pumlor eller visa ditt stöd för användandet av detta vackra ord kan du besöka hemsidan Pumlans Vänner.

Nu är det jul här i vårt hus...

I helgen har jag klätt granen, bakat lussekatter, kokat knäck och kola med mera så nu är det verkligen jul i vårt hus! Fast vi inte har nåt hus... =) Vi är hos svägerskan med familj på julafton och man vill ju hinna njuta av granen, plus att jag glömmer vattna den när den står i garaget. Så det var lika bra att ta upp den! Såhär fin blev den:




Inatt sov vi också första natten med våra nya täcken! Köpt nya på IKEA, men dom var nästan för varma... Var lagom när man la sig och på morgonen men på natten vaknade jag och var supervarm... Var tvungen att sticka ut ben och dra ner täcket till midjan för att kunna somna om tillslut.

Ikväll/eftermiddag kl 17 ska jag iaf på fika med blivande mammorna från Familjeliv. Ska bli kul att träffas igen. Är ju även några jag inte träffat som var sist då jag inte åkte. Är spännande nu när det börjar närma sig förlossning. Första jag vet har beräknat på julafton (!), men ska bli spännande att se när det verkligen blir och hur det går för alla! Själv känns det fortfarande ganska overkligt att man själv ska ligga där på förlossningen om mindre än två månader (om jag inte går över mer än en vecka då såklart)...

"Andningskurs"

Igår hade vi "andningskurs" med 4 andra par. Vi tränar dock inte direkt  andning osv som man kanske tror utan igår såg vi en film om barnet i magen och förlossningen på ca 45 min, annars åt vi god mat och pratade en massa. Självklart en hel del om graviditet, förlossning och framtiden men även annat. Väldigt trevligt var det, och gott!! Det är mer ett sätt för oss att läsa känna andra i samma situation och träffa trevliga människor, och det har vi verkligen gjort! Vi ser båda fram emot nästa träff, då det antagligen även kommer vara med småttingar =D, och önskar alla lycka till nu när det börjar närma sig!!

Diskmaskinen inkopplad!

Nu är äntligen diskmaskinen inkopplad så nu är det bara att fylla den så vi kan premiärdiska! Det lär dock inte bli idag för vi ska på "andningskurs" ikväll så vi äter inte hemma. Men imorgon ska jag baka lussekatter på dagen och sen ska vi nog göra knäck på kvällen så då kan det nog bli lite disk =)

Som sagt ska vi alltså på andningskurs ikväll, andra träffen. Och denna gången får gubbarna följa med =) Ska bli kul att träffa alla igen och att dessutom få träffa deras respektive. Det har inte blivit så mkt andningsövning här hemma, men vi ska sätta igång på allvar så snart min man också fått se filmen (Innan du föder) och lite sånt. Ikväll ska vi se en annan film, kommer inte ihåg vad för nån dock...

På tisdag är sista kurstillfället på föräldrakursen och efter det ska vi till barnmorskan (hon som också leder kursen). Den här gången har jag faktiskt en del frågor, om jag kommer ihåg dom vill säga ;)

H*n rör sig iaf väldigt mycket i magen. Inte så mkt sparkar utan med rörelser och tryck, men det verkar ju vara logiskt med tanke på texten från Vårdguiden (se nedan). Har även en del sammandragningar, men dom gör inte ont. Bara att magen blir superspänd.

Nu går jag iofs in i vecka 33 på söndag så jag är ju lite sen med den här texten, men så här är det för barnet i vecka 32:

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas. Vikt 2 kg.

- Vårdguiden

Tänk... det är bara lite drygt 7 veckor kvar nu... +/- 2 veckor... tiden går fort när man har kul!

Lilla julafton

I går var vi till Stockholm över dagen och hjälpte min syster flytta. Hon har nu bara 10 min prommis till jobbet, skönt! Väldigt fin lägenhet, speciellt när den blir tillfixad! Mina föräldrar kom ner för att hjälpa till också, i onsdags. Dom stannade en sväng hos oss för att lämna en massa grejer (bla spjälsäng) och sen fortsatte dom ner. Vi fick även en julklapp då, en DISKMASKIN!!!!!!!!! Tjohoooooo!!!!!!!!!! =) Igår var dessutom sista gången vi träffade syrran innan jul eftersom att vi inte kommer att åka upp något i år, så vi hade lite julklappsbyte då också. Morfar hade också skickat med julklappar. Man kan ju tro att vi är små barn fortfarande, så mycket fint vi fick! Tavlor, tofflor, silverlera (yes!), påslakan osv. Var även kul att våra julklappar uppskattades =) Idag kommer mamma och pappa förbi igen, men den här gången sover dom över och så fortsätter dom uppåt imorgon. Nästa gång (efter idag/imorgon) jag träffar dom och syrran kommer jag att vara mamma... tänka sig! =)

Föräldrautbildningsstart

Idag var vi på första av tre träffar på föräldrautbildningen, den delen som är innan barnet kommer. Efter att barnet kommit är det tre till. Iaf, idag pratade vi mycket om förväntningar, lite genomgång av de olika skedena av förlossningen och såg en förlossningsfilm. Det kändes bra, mycket matnyttigt. Men fortfarande känns det lite overkligt att man själv kommer ligga där och andas och pusta och frusta om bara ca 2 månader... Det kommer väl, om inte annat när man väl ligger där =)

Det är klart att det känns pirrigt och lite läskigt, men det känns tryggt att veta att jag ju inte är själv. Min man kommer ju att finnas där hela tiden, och det känns väldigt skönt för det finns ingen jag litar på lika mycket som honom. Trots att han är lite sjåpig ibland ;)

Sötaste bebisen i världen!

Vår bebis kommer att vara den sötaste bebisen i världen. Det är min mans konstaterande när han ser hur mycket godis jag äter =P Men jag hade förresten fel förut när jag skrev att jag hade gått upp 7 kg. Då hade jag bara gått upp 6. Men nu har det nog blivit nåt till... Nåja, nu står det ju faktiskt att man ska börja lagra kolhydrater inför förlossningen, jag gör bara som jag blir tillsagd ;)

Julfint, peppisar och skyltsöndagsfynd

Äntligen har vi fått lite julfint i stugan! (Ja, vi bor ju inte i en stuga... men ni förstår.) Jag slet som ett djur hela fredagen och det blev riktigt mysigt! Visst är det lite saker kvar att göra i lgh men nu känns det ganska lugnt inför juletider iaf. Är inte totalt kaos överallt. Här är en liten detaljbild:



Duken har jag ärvt av min farmor, den hade hon jämt på köksbordet på julen. Skålen fick vi av K & L i bröllopspresent och apelsinerna dekorerade jag i fredags morse =)

I fredags kväll var min man borta hela dagen och kvällen. Dom hade möte med jobbet och sen åt dom middag och gick på krogen så jag hämtade honom kring halv ett på natten. Så jag passade på att göra peppisar den kvällen, dom blev riktigt bra faktiskt och det tog inte alls så lång tid som jag trodde det skulle göra.




I går var jag som sagt med min svärmor på skyltsöndag. Vi gjorde faktiskt ett riktigt fynd! Gick förbi ett hus i Gamla Stan (i Gävle då såklart) där det hängde fullt med barnkläder inne så vi tänkte att det var en butik och gick in. Då visade det sig att det var en kvinnas ateljé där hennes dotter hade tillfällig utförsäljning av Moonkids kläder (hon hade eg inte butik i Gävle vad jag förstod) och det var sådär halvofficiellt öppet. Nästa söndag skulle dom ha öppet en sista gång och sen skulle hon packa ner grejerna så dottern skulle ta dom igen. Iaf, där köpte vi en body för 80 kr och fick då en mössa på köpet och så köpte vi en vårjacka för 50 kr. Jag kollade på en webb-butik när jag kom hem vad dom egentligen kostar. Bara bodyn kostade då 189 kr och mössan 95 kr, lite skillnad!!! =) Så det kan jag tipsa er om. Gå in i Gamla stan från söder på Övre Bergsgatan och så ligger det där på vänster sida, nästa söndag (2:a advent) skulle dom alltså ha öppet där. Liten fick dom i present av svärmor =)



Body i stl 50/56 plus mössa, 80 kr.



Vårjacka i stl 62/68, 50 kr.

RSS 2.0