Efter en veckas familjeliv...

...väger liten nu nästan sin födselvikt, 3500 gram. Igår var ju BVC här på hembesök så då vägdes han bland annat och vi fick en massa info och ställde även lite frågor. Nästa vägning blir på torsdag.

...har vi fortfarande inte bestämt namn, men nästan!

...kommer moster på besök från Stockholm, skojsigt!

PS. Liten håller med lilla Lisa och det är där han sover mest, men ibland är det skönt att mamma och pappa kan göra sånt som kräver båda armarna också ;) DS.




Här är liten på vår fina "skötstation" som svärfar snickrat till!

Livet som familj

Jag älskar liten! =) Liten är världens goaste och trots att han har lite humör (undrar vart han fått det ifrån...!?) är han väldigt lättsam. Bara han får sin mat ;) Enda svåra är att få honom att sova själv (på egen kudde eller i vagnen/vaggan själv - ute i vagnen går bra). Han är väldigt vaken och begrundar mamma, pappa och omgivningen noga. Favoritleken är nog att göra alla miner han bara kommer på när han sitter i mammas eller pappas knä. Var en häftig känsla när man fick honom på magen där i förlossningssalen, men att nu lära känna den där okända lilla killen är lika häftigt det!

Inatt fick vi sova ungefär 5-6 timmar. Ingen kvalitetstid direkt, är ju ganska upphackat, men ganska bra ändå tycker jag! Ungefär så har det varit sen andra natten så jag känner mig inte helt knäckt energimässigt iaf, skönt! Nu har jag dessutom orkat duscha och klä mig normalt de senaste två dagarna och även kunnat sitta (!) så jag känner mig mer och mer som en normal människa igen!

Min make har varit, och är, världens bästa! Han handlar, lagar mat, städar, hjälpt/-er mig med sånt jag inte orkat/kunnat själv osv osv. JAG ÄLSKAR HONOM SÅ!!!

Och Storm har varit fantastisk han också. Lugn och försiktig. Visst kan han ju bli lite väl nyfiken men han lyssnar bättre än jag trodde han skulle göra på vad vi säger. Fattade på en gång vad det var för kille som kom med oss hem. Gråter lillen kollar han vad som står på, sitter jag och ammar ligger han gärna på golvet bredvid, han följer med överallt och tappar liten en socka när vi har han i famnen t.ex. och inte kan hämta upp den säger vi "hämta" så hämtar Storm den och ger den till oss.

Idag har en Trygg-Hansa försäljare varit här så nu är han försäkrad i deras TryggaBarn försäkring. Snart ska vi åka och göra vårt första besök, hos gammelmormor och morfar (makens mormor och morfar alltså) och imorgon väntar besök från BVC.

Nä nu ska jag avsluta för denna gång, men ska försöka skriva snart igen! Kram på er alla!!!

Bilder!


Liten i pappas knä.



Storm och liten o pappas/husses famn.



Liten i mammas knä med sin döskallebody och coola gröna byxor.



I knät igen! Med sin labanfilt =)



Storm vaggar liten =)

När lillen kom till jorden...

Här kommer vår förlossningsberättelse, så extremt känsliga kanske inte ska läsa men annars är det inte så farligt.

-----

Torsdagen den 19:e februari var både jag och min man ganska uppgivna över att det aldrig verkade komma någon bebis. Jag kände mig sådär lagom optimistisk men vi hoppades, som ni ju läst om, att h*n skulle komma innan UL iaf. När vi så gick och la oss på torsdagskvällen tänkte jag som vanligt, kanske inatt... men antagligen inte för jag kände ingenting alls.

Vaknade 2.20 av vad jag först trodde var gaser men efter att smärtan försvunnit och återkommit med några minuters mellanrum ett tag insåg jag att det nog var något annat... Eftersom att dom inte var så starka antog jag att det inte var "riktiga" värkar. Mindes att dom hade sagt på förlossningen när jag sov över där att när någon ringer in och beskriver sina "symptom" och undrar om det ärvärkar, då är det troligen inte det för man vet när det är på riktigt. Däremot kom dom ganska tätt, med ca 4-6 min mellanrum, så jag tänkte att det är nog bäst att gå upp och kolla om det står nåt om värkar-förvärkar-sammandragningar som kan vara till hjälp på nätet. Jag klockade sammandragningarna på varktimer.se (dom kom med mellan 3-6 min emellan) och kollade runt lite. Någon berättade att hon hade haft liknande som jag i flera timmar, sen när dom skulle åka in till förlossningen slutade dom, så jag ville inte väcka maken ifall att det skulle gå över. Stackaren skulle ju knappast kunna somna om och så skulle han ju upp 5.30 för att åka till jobbet. Så jag satt och läste lite, läste bland annat att om man duschade varmt och "värkarna" gick över var det falskt alarm, riktiga värkar går ej över. Jag gick iaf och la mig igen, men nu hade värkarna blivit lite starkare så jag gick upp för att ta en dusch. Värkarna gick inte över så jag ringde förlossningen för att rådfråga. Smärtan var nu ibland i magen under naveln, ibland ryggen, ibland båda samtidigt, ibland började den på ena stället och flyttade till det andra osv. Dom tyckte att jag skulle försöka sova, eller iaf vila och se vad som hände och komma in när det var riktiga värkar, typ, minns inte riktigt, man var så fokuserad på "här och nu".

Så, jag gick och la mig igen och låg där och andades igenom en värk när maken vaknade och undrade hur det var. Jag sa  typ "Jo det är bra, jag har haft värkar sen 2.20 och har pratat med förlossningen". Ni kan ju tänka er hans reaktion, klarvaken =) Vi låg kvar i sängen ett tag och han hjälpte mig att andas och slappna av, för jag hade jättesvårt att slappna av nu! Inte direkt för smärtan, utan mest för att jag var nervös och förväntansfull tror jag. Skakade som ett asplöv! Efter ett tag gick vi upp och jag duschade upp allt varmvatten =P, nu med ganska smärtfulla värkar så jag hängde en hel del på maken och flåsade =) Han ringde svärföräldrarna för att förvarna att vi kanske behövde åka in snart, dom skulle ta hand om Storm medan vi var på BB, och så ringde vi förlossningen igen eftersom att värkarna nu kom med ca 2 min mellanrum och var ganska starka som sagt. När han hade dom i luren kom dessutom den omtalade slemproppen...

Efter att ha ätit frukost (all-bran, fil och hårdbrödmacka) åkte vi så och lämnade Storm och sen bar det av mot förlossningen dit vi kom ca 7. Vi parkerade på stora parkeringen och jag tog en värk i bilen precis innan vi gick och en värk precis när vi kom in genom dörren till förlossningen, på vägen däremellan hade jag 3 värkar... När vi kom dit skulle vi såklart göra en CTG-kurva, jobbigt att behöva ligga still var det enda jag tänkte... Men det behöver jag inte göra så länge. Efter två värkar gick nämligen vattnet, kändes som om jag hade burit på en flod! Då fostervattnet var missfärgat ville dom ha extra koll på liten så dom satte på en skalpelektrod el vad det heter och vi fick förflytta oss till en förlossningssal. Dom kollade även hur mycket jag hade öppnats och eftersom att jag hade väldigt ont nu och tätt mellan värkarna hoppades jag att hon skulle säga typ 6 cm iaf el nåt sånt, men jag var bara öppen 2 cm!!!! Enligt barnmorskan brukar det ta ungefär 1 timme per centimeter så jag hade alltså minst 8 timmar med värkar att se fram emot, troligen mer som förstagångsföderska... Då dök min gnista och jag tänkte bara "hur ska jag klara det här???". Jag som hade tänkt försöka hålla mig från epiduralbedövning i bästa möjliga mån men kände nu att jag nog inte skulle ha något alternativ...

För att göra en (ganska) lång historia kortare gjorde vi nu en ny CTG kurva men nu slapp jag ligga eftersom att dom hade skalpelektroden, sen duschade jag, fick akupunktur och flåsade, flåsade och flåsade... Värkarna var oregelbundna, ibland kanske 3 min emellan (dock sällan) och ibland gick den första inte ens över helt innan en ny tog över. Jag började seriöst tappa modet och tänkte be om epidural när helt plötsligt en ny känsla tog vid. KRYSTVÄRKAR! Varannan värk övergick efter halva värken till krystvärk, det kan ju inte stämma tyckte vi då det bara gått ca 3 timmar  sen ankomst och jag fick panik då jag inte kunde andas igenom dom utan "tvingades" krysta mer el mindre. När barnmorskan kom kollade dom efter ett tag hur mycket jag hade öppnats nu och då återstod endast en liten kant! För sent för epidural...Ganska skönt dock för då hade jag klarat mig utan, som jag ville!

När kanten var borta var liten fortfarande för högt upp så barnmorskan gav mig nu lustgas, instruerade mig och sa att det inte riktigt var dags att krysta än så jag skulle andas igenom krystvärkarna med hjälp av lustgasen... Ha ha... Det gick bra (tja... ni fattar) två värkar, sen gick det inte mer. Efter några värkar till sa hon att vi kunde testa för jag hade mycket kraft i krystningarna så det kanske kunde hjälpa till att driva ner liten. Från det att jag aktivt fick börja krysta tog det sedan fem minuter (!) så var liten ute! Mindre än fyra timmar efter ankomst, kl 10.48.


Det gjorde förbaskat ont, självklart, men det var otroligt skönt att det gick så fort! Jag tog i för kung och fosterland för att h*n skulle komma ut så fort som möjligt men speciellt dom två sista "pauserna" mellan krystvärkarna var aj så jobbiga, då huvudet stod kvar i öppningen. Då skrek jag så mkt att min man blundade, han klarade inte av att se mig ha så ont stackaren... När liten kom ut var han ganska blå och började inte andas på en gång så barnmorskan skulle precis gå iväg med honom för att rensa luftgångarna när han började skrika. Det underbaraste skriket jag någonsin hört! Sen pinkade han på mammas mage när hon la honom på mig ;P En sån känsla... så overkligt att han som nyss låg innanför min mage nu låg utanpå! Både jag och maken grät av lycka och kunde inte ta ögonen från honom.


Jag är så stolt över oss alla tre! Liten kämpade på där inne i magen, utan min mans stöttning och närvaro hade jag aldrig orkat och jag överträffade mina egna förväntningar som klarade mig utan epidural.

Jag är också väldigt tacksam för barnmorskorna på förlossningen (speciellt Anneli som hade huvudansvaret för oss) och BB. Samt Amningsmottagningen/BB-mottagningen där vi fick jättebra hjälp när vi var dit på andra läkarkontrollen. Vilka människor det finns! =)


Äntligen är han här!!!

I fredags kl 10.48 föddes vår älskade (ännu namnlöse) gosse!!! Han vägde 3536 gram och var 53 cm lång!

Ligger nu med honom i famnen i soffan så jag skriver med en hand. Längre redogörelse kommer därför senare. Här kommer iaf några bilder på underverket!!

Och tack för alla gratulationer och lyckönskningar!








Gåtan med 41+3 löst

Såhär står det på Familjelivs hemsida:

En graviditet varar 280 dagar. Vid en standardcykel på 28 dagar och luthealfas på 14 dagar startar graviditeten på sista mensens första dag. Då är man i vecka 0+0. Den faktiska graviditeten startar alltid vid ÄL, i vecka 2+0. Har man annan cykel eller lutealfas än standard beräknas graviditeten därefter.

BF är i vecka 39+6.


OBS: En del BM börjar räkna från vecka 0+1 och anger 40+0 som BF men då de flesta räknar på vårt sätt har vi valt att använda detta.

Det är alltså därför jag trodde att vecka 41+3 var dagen innan förlossningen ansåg att det var 41+3, samma med 42+0. Jag räknade BF som 40+0. Så nu vet jag! Man lär sig något nytt varje dag =)


Bildmaraton

Först ska jag bara säga GRATTIS till makens jobbarkompis och sambo som igår fick en liten tjej!!!

Som ni förstår har dock inget hänt här än och idag är det +12.  Eftersom att jag ändå inte har något bättre för mig (suck) tänkte jag lägga in lite bilder på en del av de sakerna min mamma hade med sig/köpte i helgen och på vaggan och lite sånt.



Så här fint är vaggan bäddad nu med påslakan och örngott som min mamma har sytt och en filt som min kusin hade när han var liten (om jag inte minns fel).



En närbild på det söta brodyret på påslakanet.



Och så här fin är själva vaggan som min svärfar gjorde då svägerskan fick sitt första barn för 11 år sen.



Dom här supersöta lovikavantarna och sockarna har min mamma stickat så nu slipper liten frysa när h*n nu bestämt sig för att komma ut!



Den här bilvägsmattan från IKEA fick vi av min mamma.



Den här supersöta overallen hade min mamma inte kunnat motstå att köpa, och visst är den ju söt! Älskar sånna där små öron och svansar! =) Blir det en pojke får han stå ut med lite rosa foder!

 

Det här fina setet har min mamma stickat och passar när liten blir lite större.



Min mamma hade med sig lite leksaker från när jag var liten. =)



Den här babysittern hade jag när jag var liten, nu blir det litens =) Tror dock att mamma har sytt till nytt tyg.



Här på tvättmaskinen blir det snart en massa blöjbyten!

Det var som sagt en del av det som min mamma hade med sig och som vi fick i helgen, orkar inte ta kort på allt =) Men vi kan ju lugnt konstatera att ont om kläder kommer liten inte ha! Har bla två kartonger med kläder i olika storlekar som liten fått ärva från svägerskans yngsta (snart två år). Vi har dock knappt köpt något själva, tror att vi köpt typ en body och en pyjamas själva... =) Varit med och valt ut tre bodys och sånna små hjämmössor också. Annars har vi fått allt, nytt som gammalt. Perfekt! =)

Nä nu ska jag gå ut med bus så han får pinka av sig (för er som inte förstått det så kallar jag vår boxer Storm för bus, och en massa andra namn, kärt barn...). Just nu ligger han och snarkar bredvid mig i soffan =P Sen blir det väl lite lunch, pasta och köttfärssås sen igår. Försöker ladda kolhydrater vilket är svårt när jag inte alls är sugen på sån mat... Men lite är väl bättre än inget alls =)

Ha det bra och hoppas att vi inte ses på ett tag!! ;) Drömma kan man väl...

UL vecka 41+3

Imorse kl 8 var vi alltså på ul för att kolla läget i magen. Allt var bra, gott om fostervatten och en välmående liten där inne med gott hull =) Har fått en ny tid för ul vecka 42+0 på söndag (jag trodde det var på lördag, samma som att jag trodde 41+3 var igår, men dom kanske räknar fulla dagar el nåt) men hoppas verkligen liten kommit ut redan då!

Maken stannade hemma resten av dagen idag, mysigt. Däremot kunde han inte vara ledig resten av veckan då dom redan är två kort då, om han inte måste såklart. Var iaf trevligt med sällskap en dag =)

Tack för alla lyckönskningar!

PS. Skickar en tanke till makens jobbarkompis och sambo som blev igångsatta kl 8 imorse... vi håller tummarna!!! DS.

BF+10

Här väntar vi fortfarande...... Idag är det BF+10 och imorgon kl 8 är det dags för ul-kontroll. Vi vill att h*n ska komma ut NUUUUU!!!!!!! H*n är redan trotsig ;) Men ingen slempropp, inga förvärkar, ingenting. Bara sammandragningar, som iofs börjar bli starkare, då och då och en mage som blir mer och mer ivägen. Kan knappt torka mig när jag pissat längre (ursäkta språket ;))!

Inatt vaknade jag några gånger, hade ont i magen och tänkte att kanske kanske är det på gång (att det inte var värkar fattade jag ju, men att det kanske var nåt "förstadie" el nåt), men det var nog bara krångelmagen som gjorde sig påmind... Fortfarande inga känningar.

Nu rör det sig därinne. Längtar så tills jag får se hur h*n ser ut, snusa på babyhuden och känna den varma mjuka huden mot min! Är svårt att föreställa sig att vi kommer vara föräldrar om bara några dagar! Hoppas iaf att vi slipper igångsättning, att h*n bestämmer sig för att komma ut självmant innan dess.

Älskade barn, vi längtar efter dig...

Test

Testar att skriva ett blogginlägg från mobilen! Är uppkopplad på vårt trådlösa nätverk så det kostar ju inget extra. Kan även kolla mail, använda MSN osv vilket är rätt skönt när man tex inte ids släpa fram datorn el helt enkelt inte har tillgång till den. Så rent teoretiskt kan jag alltså skriva ett blogginlägg när vi fått ut vår kära liten o är på bb, men om jag orkar el hinner är ju en annan sak...

Nope, ingenting än...

Inga tecken än. Igår var magen så tung och jag hade starka sammandragningar (inte ont dock) när jag ställde mig upp el dyl så vi tänkte att KANSKE är det på gång... men icke sa nicke. Varje gång jag går på toa hoppas jag att den där jäkla slemproppen ska ha gått, men det har den aldrig.

Om inget hänt på onsdag är det (rutin)koll på förlossningen då men jag hoppas verkligen h*n kommer innan dess... Maken tycker det är jättejobbigt att vara tillbaks på jobbet också, eftersom att det är så "när som helst" så det känns väl sådär lagom motiverande. Nu börjar man nästan känna "nähä, det kommer väl ingen bebis då". Har nästan gett upp =P Men ut kommer den väl nån gång...

Men vet ni vad!? Inatt sov jag hela natten (ca 23.30-5.30) utan att vakna en enda gång! Blev riktigt chockad när jag vaknade och insåg det =)

Igår gav vi oss iaf själva en present, vi köpte var sin ny mobil! Så nu har vi iaf nåt att sitta och klura med i väntan på. Blev var sin HTC S740. Än så länge är jag väldigt nöjd! Mycket nytt bara =) Fick jäkligt bra rabatt också, köpte två mobiler + två minneskort + skärmskydd (dock inte bra...) på Elgigantenbutiken för ungefär samma, tom lite mindre, än vad vi skulle fått betala i deras internetbutik där dom hade internetkampanj och paketerbjudande. Där var mobilerna 1100 kr billigare PER STYCK än i butiken. Bra deal alltså! =)


Inget valentinbarn...

Nähäpp, ingen action än. Visst, än är det ju inte för sent om man ser på hur snabbt det gick för Erika och Björn i "andningsgruppen", men det är väl tveksamt... Mamma slapp iaf roa sig själv idag. Istället har vi varit på IKEA, Coop och Oves Säljlager och så varit på fika hos svärföräldrarna. Köpte bla fårskinn, matta till barnrummet (en sån där med bilväg på) med mera. Mamma hade dessutom med sig en massa saker, mest kläder och sängkläder, till bebisen så brist på kläder har vi verkligen inte =) Fick bla en JÄTTESÖT overall, supermjuk, i stl 56 med öron och svans. Det är ju bara för sött ;)

Nä nu ska jag vara lite social, trots att jag är grymt trött... Har sovit/vilat en stund innan middagen och det blir nog ingen sen kväll. Inte tagit igen mig från förlossningsbesöksnatten än tror jag. Ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag!

Övernattning på förlossningen

De senaste dagarna har liten varit lite lugnare än vanligt och när h*n igår var väldigt slö till och med efter maginsmörjning på kvällen, då det brukar bli ett himla holabalo, så ringde jag förlossningen ca kl 22.30. Dom sa att vi skulle komma in så att dom fick kolla läget så det var bara att klä på sig igen (vi hade precis lagt oss), ta BB-väskan (ifall att) och åka in! Storm såg sådär lagom road ut när vi helt plötsligt lämnade honom ensam hemma... lillbusen. Ska bara klargöra också att liten har visst rört sig de senaste dagarna, och även igår efter insmörjningen, men mycket mindre än vanligt. Och vår barnmorska sa att om det händer något i magen så sker det oftast en försämring under en längre tid så man ska vara uppmärksam på om det blir lugnare osv. Därför valde vi att åka in, hellre en gång för mycket än en gång för lite!

När vi kom in tog dom en ctg-kurva och så fick vi kolla med ultraljud. Ctg-kurvan såg bra ut och på ul kunde man se mindre rörelser (och jag hade känt rörelser också både när vi kom in och under ctg-kurvan) men dom ville ändå att jag skulle stanna kvar över natten. Så blev det! Maken åkte hem till hunden (vi bor ju bara 10-15 min bort med bil) och jag stannade kvar. Klockan 1.30 fick jag göra en till ctg-kurva som även den såg bra ut så resten av natten fick jag sova ostört!

Vaknade till vid 5-6, somnade om och vaknade sen 6.45. Då kände jag dock att det inte var någon idé att somna om så då gick jag upp, fick frukost av den söta personalen och läste lite tidningar. Strax innan 8 togs en till ctg-kurva och ännu en kring 9 då maken hade kommit. Båda dessa såg bra ut, men eftersom att vi ändå var där fick vi även göra ett ul av en läkare som kollade flödet i navelsträngen, kollade fostervattenmängd och även mätte lite snabbt. Flödet var jättebra, det fanns nog med fostervatten och bebisen är ingen bjässe men ligger nånstans kring 3200-3300 g (men det var som sagt en snabb mätning). Sen fick vi en tid inbokad för vecka 41+3 kollen och så fick vi åka hem, lugna och trygga!

Barnmorskan/sköterskan som hade hand om oss idag sa förresten att hon inte skulle bli förvånade om vi kommer in i helgen. På ctg-kurvorna som togs igår såg det nästan ut som om jag var i värkarbete för jag hade typ regelbundna sammandragningar (dock inte värkar) så hon sa att det kan tyda på att nåt är på gång, att det är så mkt aktivitet. Men åter igen så vet man ju aldrig, det är bara att vänta och se! Men hoppas på att det kommer igång inatt/imorgon!!!

PS. Jag tror att jag råkade se vad det blir på ultraljudet... Är ju inte helt lätt att se vad nånting är när allting är så stort, men kanske. Har berättat för maken men nu är jag tyst! Vill ju inte råka sprida falska rykten om jag skulle sett fel ;) DS.


BF+5 - BM-besök och lite småfix

Idag var vi på sista bm-besöket! Allt var bra, som vanligt. Jag kom visst ihåg fel sist, jag hade gått upp 12 kg totalt sist och låg på samma nu. Bm sa att det brukar vara ett tecken på att det närmar sig, att man slutar gå upp i vikt, hoppas! Ligger precis på kurvan när det gäller magmåttet och hon gissade att liten väger mellan 3000-3600 g. Hjärtat tickade på också, även om det var lite svårt att få fatt i den lill* idag, bland annat för att batterierna i apparaten började bli dåliga.

Efter det åkte vi till Ica Maxi och köpte lite smått och gott, bland annat dammsugarpåsar så att jag kan dammsuga lägenheten! Har inte gjorts på alltför länge nu och vi borde ha bytt påse typ 2-3 ggr sen... Men nu! Har dammsugit kök och toalett men nu ligger maken och ser film så jag väntar lite med resten. Just ja, glömde ju säga att det inte blev något besök hos svärföräldrarna igår. Johan kom hem tidigare från jobbet igår och är hemma idag, han känner sig hängig, frusen, trött, ont i huvet osv och vill inte att det ska bli värre ifall att det blir förlossning snart. Hade ju varit katastrof om han blev så sjuk att han inte fick vara med under förlossningen... hemska tanke. Iaf! Sen åkte vi även till Barnens Hus mitt emot och köpte en babyfilt med tummen på, så söt så =) Har ju suktat efter tummensaker ända sen jag såg Jennies fina sängkläder till Sigrid (Jennies blogg där ni kan se de fina sängkläderna hittar ni här) och nu har jag iaf en filt! =D Efter det var det ytterligare två små stopp innan vi äntligen fick åka hem till en längtande bus! Man känner sig alltid efterlängtad när man kommer hem till en glad svansviftande sötnos =)

Ja, Jennie tror alltså att det blir på lördag, och jag har ju sagt förut att h*n ska komma den 14:e, så vi får väl se om det blir så! Isf får mamma roa sig själv här nere när hon är på besök, men det går säkert bra. Hon har ju ingifta släkten och så kan hon ju hälsa på en sväng på BB (i trappuppgången då...). Men som sagt, vi får se!

Imorgon ska jag ringa och boka in ultraljud ifall att det blir så att vi inte fått vecka 41+3 (el nåt sånt). 41+3 är ju på tisdag så vi får väl se då... Hoppas det blir innan dess. Och hoppas VERKLIGEN att mina restless legs försvinner med graviditeten för jag blir TOKIG!!!

BF+4

Det händer inte så mkt här egentligen... När maken kom hem i förrgår (då jag skrev sist) gick vi en långprommis på ca 50 min. Väldigt skönt! Var länge sen jag gick den rundan och faktiskt orkade jag den bättre nu än jag gjorde då (kanske 1,5 mån sen). Är som att jag har fått extra energi nu såhär efter bf. Efter det packade vi klart BB-väskan så nu är den helt färdig! Tja... utom en babyfilt som vi inte äger, så det får vi kanske ta och köpa, och frukt. Men har faktiskt till och med packat ned Kexchoklad (tack Kattis, bra tips ;))!

Igår gjorde vi inte så mkt alls. Maken kom inte iväg från jobbet förrän typ 45 min efter att han slutat och skulle göra lite ärenden då, tanka, åka till Ö&B och handla mjölk och fil. Men jag var så GRYMT uttråkad så han fick komma och hämta mig och bus först =P När vi kom hem fixade han e-leg (bra att ha när man ska hålla på med föräldrapenning osv) och så såg vi lite Macken med mera.

Idag blir det till att åka till svärföräldrarna. Det är ju Knightrider på tv... (vi har ingen mottagare hos oss, kan bara se på DVD). Imorgon ska vi till bm en sista gång, ja såvida inget händer inatt då. Men jag tvivlar =) Har bara haft/har lite värk i korsryggen idag, inga andra tecken.

På fredag är det en tråkig, och en rolig, dag. Först ska vi på begravning, tråkigt. Det blir litens tredje begravning... vilken början. Så vi hoppas verkligen att inte liten kommer på fredag, är min mans farmor som ska begravas... Men som sagt blir det en rolig dag också för min mamma kommer ner på en snabbvisit. Hon kommer fredag och åker hem söndag, blir avsläppt och upphämtad av vänner till familjen som ska till Örebro över helgen i jobb. Så vi får väl se när liten behagar komma ut, men nu skulle det nästan vara bäst om h*n väntade till efter helgen. Är kanske inte så kul att komma hem från BB till fullt hus...

Lördag då, alla hjärtans dag. Vad ska ni göra då? Här lär det väl inte bli något speciellt, om inte förlossning ;) Mamma är ju som sagt här så det kanske blir middag eller nåt sånt men särskilt romantiskt lär det väl inte bli =P Vi får väl ha en tidig alla hjärtans dag på torsdagkväll eller nåt, men å andra sidan så kör vi på att visa vår kärlek varje dag istället (som jag hoppas dom flesta gör) och det funkar bra det! ;)


BF+2

Jag trodde inte att jag skulle bli såhär men jajamen nu är man här. Bara hoppas hoppas att det ska komma en förvärk, "mensvärk", att slemproppen ska gå eller NÅT tecken på att nåt är på gång! Det enda jag har är en strulig mage. Proppar i mig katrinplommon men det verkar inte hjälpa, är NÅN som ligger ivägen där nere ;) Har haft strul med magen hela graviditeten (och innan också så det var ju väntat) men nu är det extremt. Och så läser man om tips: ät mycket fibrer, promenera minst 30 min per dag och drick mycket vatten. Jag äter mycket fibrer, jag promenerar MINST 45 min per dag (brukar ju vara mer men har ju inte varit lika alert som vanligt direkt) och jag tycker jag gör inget annat än dricker vatten. Jippie.

Har nyss kommit in från en prommis på ca 30-40 min med kära bus. Det är grymt skönt väder ute! Strålande sol, snön glittrar och det knarrar under skorna. Nu skulle det ha varit helg och vi skulle ha haft liten här, då hade vi kunnat gå ut till vindskyddet vid elljusspåret här i närheten, ätit picknick och myst i det vackra vädret!

Min man tycker det var lite tungt att komma till jobbet idag, och det förstår jag verkligen. Måste ju vara jobbigt, och inte bra för motivationen, att inte veta när man får släppa allt på jobbet för att bli pappa. Känns inte direkt motiverande att ta itu med större saker kan jag tänka mig, eftersom att man ändå inte vet om man kommer hinna avsluta det.

Men nu är vi iaf föräldrar om MAX 3 veckor!!! (Ja innan det men man vet ju aldrig hur länge man får gå över, så det kan ju bli över 2 iaf). Så många känslor man har inom sig nu, men främst längtan och en känsla av att allt känns så overkligt på nåt sätt. Fortfarande. Kommer nog ta ett tag innan man fattar att det verkligen är sant!

Idag måste vi iaf packa klart BB-väskan. Den är i stort sett klar, men måste ta en större väska och packa ner lite kläder åt oss själva också. Nu är det bara med babykläder och ett ombyte till mig. Jag ska ta med morgonrocken iaf! Har packat ned en kort klänning från Gina Tricot som jag tänkte ha som linne (sån där som fanns i massa olika färger förut) för den har knappar på axelbanden så då blir det enkelt att amma. Och så en kofta som är väldigt bylsig så den kan man ha bebisen innanför om man inte vill amma "in public". Och mjukisbyxor såklart! Sen är det ju en massa annat nedpackat men det ids jag inte rabbla upp =)

Vad mer? Hrm... Melodifestivalen sög. Så, inlägg komplett. Publicera.


Vecka 40+ enligt Vårdguiden

Barnet
Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Mamma
Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer.

----------

Jahapp, då var vi inne på vecka 41, vecka 40+1, BF+1, hur man nu vill säga =) Igår var vi till svärföräldrarna och åt och såg Melodifestivalen (vi gick när röstningen skulle börja, orkade inte med den utdragna skiten...). Gick hem därifrån, en skön promenad på ca 45 min. Idag har vi också gått en långis på ungefär lika länge. Inga tecken på förlossning än alltså.

Ikväll blir vi bjudna på middag av svärföräldrarna, igen. Skönt! Har ingen lust alls att laga mat. Det där med att man ska använda tiden till att göra matlådor är säkert jättebra, men jag orkar inte. Har gjort en paj, that's it. Har ingen lust att stå i köket alls. Är nog att få i sig nåt om dagarna, är inte sugen på nåt som vanligt. Och handlar inte om att jag mår illa el nåt sånt utan jag är bara inte sugen. Bara på varm choklad, mackor, godis, glass, frukt, fil osv. Inte mat.

På tal om glass, visst är turkisk pepparglassen från Hemglass god!!! Ska nog ta en nu... =P

BF!!!

Idag är det BF (=beräknad förlossning)!!! Men inga tecken på att liten vill komma ut...

Trasig gasledning

Det är vad jag verkar ha i min mage. Inatt låg jag vaken säkert 2 timmar och hade så jävla ont i magen. Var överkomligt när jag låg på sidan, oftast. Till sist gick jag upp och tog mig lite fil och då gick det onda faktiskt över! Synd att jag inte gjorde det tidigare för nu är jag på skitdåligt humör för att jag inte fått sova... Kunde inte somna om förrän 7.30 efter att ha varit ut med Storm kl 6 heller, och kl 8 ringer ju klockan för Storms matdags. Sen lyckades jag iaf somna om men kl 10 var det bara att gå upp igen och ut med Storm för han gjorde inte nummer 2 imorse och vill ju inte att han ska gå och knipa sig hur länge som helst... Nåja, nu ska jag kolla en grej på order av min man, sen ska jag hoppa in i duschen.

Angående huset vi kollade på igår blir det nog inget med det för oss. Inte med det andra vi kollade på heller. Så vi letar vidare!

Förvärk!!!

Yes, inatt hade jag min första förvärk! Första tecknet på att det börjar närma sig =) En sekund blev jag chockad, sen andades jag som man ska och så släppte det efter kanske 30 sek el nåt. Jag hade bara lust att väcka Johan och berätta men klockan var bara typ kvart över tolv och eftersom att det inte kom nån mer så lät jag honom sova istället. Annars hade han väl blivit klarvaken som jag och varit trött på jobbet sen. Måste iaf säga att jag blev lite rädd/nervös.. Man är ju såklart inställd på att det kommer göra grönjä**igt ont, men man har ju bara tänkt det tidigare, det är jävligt lätt att tänka så. Nu gjorde det ont på riktigt och då blev jag lite nervös. Men det kommer nog gå bra ändå!

Tänk om vår önskning slår in och det sätter igång imorgon em/kväll... då är vi föräldrar i helgen... wiiiiii!!!!!!!!!!!! Men men, man kan ju inte beställa när dom ska komma så det är väl bara att vänta och se.

Nu ska jag iaf börja träna med TENS-apparaten ikväll. Har ju inte hunnit med det än för jag köpte dom där... kuddarna el vad man säger... på Apoteket här i Valbo och dom hade inte rätt storlek så då hade jag tänkt åka in till Apoteket på sjukhuset och se om jag kunde byta dom. Men jag kommer inte hinna det känns det som så jag kör på dom här. Dom är lite mindre och ovala men jag får väl använda alla fyra istället för bara två som dom brukar göra om det blir för lite. Det blir nog bra!

Det gick iaf superbra hos banken igår (fixade lånelöfte) och ikväll ska vi på visning, tjo!

Filmtips: Into the wild

Into the wild, regisserad av Sean Penn och med Emile Hirsch i huvudrollen. Filmen handlar om just Christopher McCandless som efter att ha tagit studenten lämnar sitt trygga liv och sin trygga framtid mot ett liv i naturen. Han berättar ingenting för någon, minst av allt sina föräldrar som han har svårt att förlåta för ett livslångt svek. Under två år reser han runt i Amerika och samlar på sig kunskaper inför sin resas mål: Alaska. Något som gör filmen ännu lite bättre är att den dessutom är helt sann och baserar sig på Christopher McCandless dagboksanteckningar.

En helt fantastisk film. Och framför allt, otroligt stark... se den.

Lite gott och blandat

I lördags promenerade svärföräldrarna först hit och fikade, sen gick vi tillbaks med dom. En härlig prommis! Vi fick skjuts hem sen, en väg räcker för mig... Sen bjöd vi dom på middag på kvällen, jag gjorde Kyckling curry (inte currykyckling, det är "mammas" currykyckling och är gult, mitt är rött =P).

I söndags gick vi upp kring halv nio, jag satte mig vid datorn och budgeterade och min man satte sig vid tv-spelet. Sen åkte vi ut till huset vi ska till på visning på torsdag för att se hur långt det var, hur det såg ut på riktigt osv (hade ju bara sett på Eniro och Hitta.se). Det verkar lika mysigt i verkligheten, fast man såg inte så bra för det ligger inte precis vid vägen, men det ligger lite långt bort. Kommer till det senare. Sen åkte vi iaf till svärföräldrarna en sväng där vi lämnade av Storm och så åkte vi in till stan för att njuta av vår julklapp. Vi fick nämligen ett presentkort på Österns Pärla av makens kusin så vi passade på nu innan liten kommer, var väldigt gott!! =)

Vi har dessutom satt in bilstolen i bilen och köpt en liggdel (iofs i torsdags) till vagnen via Tradera, så nu är vi redo! Det enda som är kvar att göra inför ankomsten nu är väl att packa ner lite sista saker i bb-väskan. Vi har beställt förlossning på fredag! Tänk om man kunde göra så... va praktiskt =)

Jag var förresten på en visning igår, på ett annat hus. Själva huset är jättefint, men vi vill hellre ha det vi ska se på nu på torsdag. Är synd bara att båda ligger rätt långt bort, fast åt olika håll. Huset jag kollade på igår ligger 15 min från makens jobb och 30 min från hans föräldrar. Det huset vi ska kolla på nu på torsdag är tvärtom, 30 min till jobbet och 15 min till föräldrarna. Ungefär. Vi hade velat hitta något här i Valbo men pratade med en mäklare igår som sa att dom områdena som vi är intresserade av brukar det väldigt sällan vara ute nåt i och är det det och dom är hyfsade i skick så sticker dom ofta iväg i pris... skit.

Förresten, har ni märkt att hitta.se har MYCKET bättre kvalitet på sina satellitbilder än Eniro?? Trodde inte det skulle vara någon skillnad men det är mycket tydligare bilder på det förstnämnda, iaf där jag tittat. Bara som ett tips om ni ska kolla upp nåt =)


Vecka 40 (!!!) enligt Vårdguiden

Barnet
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten. Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne och nästan omöjligt att röra sig. 

Mamma
Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 fullgångna veckor + 0 dagar till 41 fullgångna veckor + 6 dagar. De flesta förlossningar sätter igång på natten. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

----

Hahaha, min man skrattade gott när jag sa "försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet". Jag är helt totalt fokuserad på att vi ska på banken på onsdag för att se om möjlighet till bolån och sen på visning på torsdag, jag har inte tid att få barn denna vecka! ;)

Angående "sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova" så har jag sovit måttligt bra de senaste två nätterna och har inte ro att vila heller. Jag drömmer om banken och husköp och vaknar med en massa tankar runt budget osv. Längtar tills onsdagen har varit så jag kanske kan slappna av lite =)

RSS 2.0