Bild från UL (sept)

Kom på att jag ju inte har lagt in någon bild från när vi var på UL i början av september. Bilden är en bild på en bild och dessutom tagen med mobilen så den är ju inte den bästa men alltid nåt! =) Gjorde bilden lite mindre än vanligt för att den skulle bli lite tydligare iaf.


Envis som h*n var fick vi ingen profilbild, men nästan iaf! Man ser tydligt de fem fingrarna på vänstra handen och (mindre tydligt) ena lilla fossingen! Var underbart att se hur h*n smackade, viftade, sparkade osv. Tänk att det bara är ca 14,5 veckor kvar tills vi blir föräldrar, ofattbart!!! Eller tja... vi är ju eg redan föräldrar =) Nu är jag i vecka 26 (25+3), här var jag dock i vecka 18 (17+4). Nu har h*n växt en hel del och magen har växt med ca fem cm bara sen i början av denna månad! Enligt Vårdguiden väger h*n nu ca 900 gram, tänka sig!!! Totalt har jag gått upp ungefär 4,5 kg än så länge.

Hemma!

Borta bra men hemma bäst som man brukar säga =) Trots att jag får spunk av all städning som skulle behöva göras... Men jag orkar inte börja gräva i lådorna som är kvar förrän vi fått golvet slipat och kan sätta upp IKEA-hyllan som vi har en massa lådor i. Den sväljer massor så när den väl kommer upp försvinner nog en hel del och då blir det lättare att sätta igång med resten. Nu känns det bara som "vart ska man börja"...

Det var iaf väldigt trevlig att vara hemma i norr, trots orsaken till besöket (begravning av min "extramamma"). Bland annat fick jag veta att en barndomsvän är gravid i 12:e veckan och är beräknad att födas dagen efter min födelsedag =D (än så länge, dom har inte varit på UL än så det kan ju ändras). Jag tror nog den blir en dag tidigt ;)

Begravningen var vacker och tårfylld, fylld av saknad, värme och kärlek! Jag var glad för jag lyckades sjunga en sång på minnesstunden. Jag skrev den sången till min farmor när hon dog och min "mamma" tyckte väldigt mycket om den. Var inte säker på om jag skulle lyckas sjunga den utan att börja gråta men jag lyckades, för "mammas" skull.

Nu är det iaf ny vecka och det är full rulle som vanligt! Kurser, fika med andra (blivande) mammor i Gävle, svägerskan med barnen är hos svärföräldrarna och hälsar på några dagar nu när det är höstlov och dessutom ska vi ha Halloween/inflyttningsfest så vi måste städa städa städa!!!!

Jag har förresten äntligen kommit igång med stickningen av en blåbärsmössa till liten!!! =) Min man har sagt att han också vill ha en så att han kan matcha liten sen, hahahaha =P

Bildmaraton!

Mamma och pappa kom som sagt i torsdags på kvällen och de hade med sig en massa sött!!! Här kommer bilder på några av dom (de två sista är tagna med mobben för det tog slut batteri i kameran och jag hittar inte laddaren, så de är lite suddiga):


Denna fina overall med tillhörande sockar och vantar har min mamma stickat och den hade jag när jag var liten!




En varm och mysig åkpåse är alltid bra att ha, speciellt när man kommer mitt i vintern! Den köpte mamma för länge länge sen och den har jag själv legat i och myst som liten =)



En söt "overallpåse" i rött/vitt med röda vantar till, även den mammagjord.


Det blev faktiskt en hel del gjort i helgen, trots att vi var borta mycket (handlade, hälsade på svärföräldrarna, kollade runt, promenerade osv). Pappa spillde ingen tid utan började direkt med att rensa handfatsavloppet mm och han fortsatte helgen med att sätta upp en garderob i hallen (som vi först köpte på IKEA), sätta ihop en byrå till barnrummet (se kort nedan, även den IKEA) med mera. Mamma fixade gardiner till kök och vardagsrum, handlade en hel del saker till oss och gjorde PALT!! Mums =)




Finfin byrå från IKEA, Leksvik. Man kan även köpa till ett skötbord att sätta på den för 200 kr så det kanske vi gör sen!


När vi var på en "outletbutik" här i närheten hittade vi dessutom denna söta lilla dräkt, så den köpte vi också. Första plagget som vi är med och köper själva!! =) Första plagget totalt är dock den lilla Kizz-tshirten som vi fick av min syster i somras.



Söt va! Och passar ju oavsett om det är tjej eller kille =)


Idag var vi till barnmorskan också, det gick bra. Fick höra hjärtat igen och det tickar som det ska! =) Hade lite lågt blodvärde men eftersom att jag inte riktigt verkar tåla järntabletter får jag försöka fylla på med blodmat, kött och gröna grönsaker istället.

Nä nu ska jag förbereda mig för en anställningsintervju i eftermiddag, håll tummarna!!! =)

Elektrifierad

Nu har vi äntligen fått elen fixad i köket och badrummet (tvättmaskinen)!!! Så skönt =) Synd bara att det var lite knasigt kopplat i köket så vi måste ha den stora lampan tänd för att kunna tända dom andra i taket... men men. Vi tänkte ändå ha en ljuskrona där så det är ju inte hela världen (men skulle ha en liten lampa i den för extra ljus, nåja).

Och idag kommer mina föräldrar och hälsar på, dom stannar tills på måndag. Kul kul! Syrran kommer också men inte förrän imorgon. Hela familjen samlad alltså =) Men nu ska jag försöka få lite jobb gjort innan dom kommer på eftermiddagen. Ha det gött allihopa och ha en trevlig helg för nu lär jag inte hinna skriva mer innan dess med fullt hus hela helgen! =)

PS. Håll tummarna för mig på måndag, då ska jag på anställningsintervju för ett extrajobb som jag verkligen vill ha!!!! DS.

Full vecka!

Den här veckan är det verkligen full rulle. Igår jobbade jag med starta-eget grejer hela dan (när jag inte jobbar med det tänker jag iofs på det så det är dygnet runt kan man nästan säga...) och så var det vattengympa som vanligt på kvällen. Idag blir det också starta-eget planering och ikväll börjar jag Starta-eget kursen!! Imorgon är det väl samma på dagen och så ska vi på infoträff på Försäkringskassan på eftermiddagen, inför att bli föräldrar, och sen blir det städning här hemma. För på torsdagkväll kommer mamma och pappa hit och hälsar på över helgen! =) Så då blir det shopping på IKEA och en massa fixande och trixande osv. Trevligt!! =)

Men nä nu har jag massor att göra, så ha det bra så länge!

Härlig söndag i skogen!

Idag vaknade jag av att någon upprepande låg och sparkade mig på urinblåsan (vem kan det vara!? =P)... Men det var ändå en härlig påminnelse om vad som är därinne!

När så rullgardinen åkte upp upptäckte vi att det ju var underbart väder ute, med sol och härlig höstluft! Så efter lite pyssel och grejande tog vi vårt pick och pack och gick ut i skogen! Vi la ett blodspår till vovven och medan vi väntade på att det skulle "lägga sig" (ca 2 h) åt vi piroger som var kvar sen igår, lite kexchoklad, drack äppeljuice och vilade oss i solen. Min kära make somnade till och med =)

Spåret gick jättebra för att vara så länge sen! Vi la bara ca 300 m nu med två vinklar. Han var lite ivrig (dock inte så ivrig som jag trodde han skulle vara, han brukar lätt kunna bli övertänd om det gått för lång tid) så han gick förbi första vinkeln men där märkte man av rutinen för han hittade snabbt tillbaks! Spårslutet missade han också i ivern men det gick allt som allt helt okej för att vara första gången sen midsommar!!!

Sen gick vi hem, jag hade ont i fötter, mage och rumpa (har lite problem med ena skinkan sen typ 2 mån och även svanskotan gör sig påmind ibland)... Duschen var efterlängtad! Jag är fortfarande alldelens öm under fötterna. Var länge sen jag hade kängorna.

Sen fick vi besök av svärföräldrarna och makens morföräldrar då vi fikade lite. Och sen blev det pizza! En perfekt söndag alltså! =)

Nä nu ska vi ut på kvällis och sen blir det till att sova. Imorgon ska det jobbas på företagsidén! NATTIS!

23 veckor har gått och jag har redan blivit huslig

Gud va jag har blivit huslig! Igår gjorde jag som ni kanske läst värsta middagen med efterrätt osv (blev jättegott!!) och idag ska jag strax börja med limpbak och sen ska jag göra piroger! Kanske är mammainstinkterna som börjar kicka in =P


Vecka 23+0

Magen syns tydligt även under kläderna nu när det gått 23 veckor (idag)!

Nä nu ska jag maila en fråga om den externa hårddisken vi nyss köpte och sen ska jag sätta igång, trevlig helg!!!

Full rulle inför kvällen!

Ikväll ska vi ha gäster här på middag, ska bli så trevligt! Igår städade vi undan lite från vardagsrummet, lite flyttkartonger och sånt. Och idag har jag haft fullt upp här hemma, och har. Jag började med att skära upp och marinera köttet, plocka lite och sätta in duken i tvättmaskinen. Sen blev det frukost och så en långpromenad med vovven till svärföräldrarna (som ju dock inte var hemma såklart) där jag lånade lite socker och hämtade lite hundmat (vi har inte så stor frys och han äter färskfoder). Nu har jag nyss ätit lite lunch och skalat potatisen och ska strax börja med efterrätt; en chokladtårta med fudge och mashmallows!!! *MUMS* Och så blir det lite dammsugande och småfixande, såklart.

Tänk att det ska till att man ska få besök för att man ska få fingrarna ur a****t ibland!? Som vi sa igår, det gick ju jättefort att ställa undan alla grejer därifrån, max 30 min, men vi har bara inte fått fingrarna ur för att göra det.

Nä nu ska jag bara kolla en grej innan jag ska återgå till mitt donande!

Ha en trevlig fredagskväll allihop!!!

Starta-eget rådgivning och (telefon)anställningsintervju

Idag började jag min dag med att åka på starta-eget-rådgivning. Jag har nog fler frågetecken nu när jag varit där, men det är bara bra. Så nu ska jag göra en marknadsundersökning! Har gjort ett utkast till en enkät så vi får se. Jag måste bara bestämma mig vad jag egentligen ska fokusera på, men det är ju tänkt att marknadsundersökningen ska hjälpa till med det också. Ska även gå en starta-eget-kurs med start nästa vecka, det ser jag fram emot!

Efter den punkten idag hade jag såklart mycket att göra med enkät osv, och sen var det dags för telefonintervju! Sökte ett jobb som butiksinformatör/säljare i måndags och igår ringde dom och bokade telefonintervjun till idag. Det gick väl hyfsat men jag är ju gravid (...) så vi får väl se. =)

Nu ska min kära man strax åka iväg på konsert med DLK så jag och vovven ska mysa framför TV:n. Eller tja... vi har ju inga kanaler så det blir ju att se film som vanligt... börjar faktiskt bli lite less. Ibland är det faktiskt skönt att bara slötitta på nåt halvbra tv-program eller att bara zappa. Egentligen skulle jag behöva städa men jag OOOOOORKAR verkligen inte...

Ha en trevlig onsdagskväll alla där ute!

Underbar höstdag!

Vilken underbar höstdag idag igen! Var ute med bus (vovven) på morgonprommis i ca 50 min och det var så skönt så skönt! Solen sken, himlen var blå, frosten glittrade på backen, man såg sin egen andedräkt... underbart! Det var kring nollgradigt så nu börjar det närma sig vintern. Hoppas på mycket snö och kring 10 minus i vinter, så där så man kan gå ut på långprommisar och mysa av knarrandet under skorna. =)

Var på vattengympa igår men gjorde ju den stora tabben att äta satsumas innan så jag blev bubblig i magen vilket, i kombination med vattentrycket på bröstkorgen, gjorde att jag fick tungt att andas och lite smått illamående ibland, men annars var det ett roligt pass! H*n var med och sparkade lite också när vi stretchade i slutet =P

Och igår kväll SÅG vi hur h*n låg och rörde sig och sparkade där inne för fullt när vi låg i sängen och läste!!! Det är helt ofattbart... det är verkligen en liten människa där inne!

Min stora sorg just nu är att min kära extramamma inte hann träffa sitt "barnbarn", men jag vet att hon tittar på oss och ler! Vila i frid...

Magen vecka 22+3



Såhär ser alltså magen ut i vecka 23.

(För er som inte vet hur man räknar: Det har gått 22 veckor och 3 dagar av graviditeten, alltså är jag i vecka 23.)

Ursäkta den fina bildkvaliteten men det är lite svårt att fota själv, guben är ju på jobbet. Jag får använda mig av webbkameran i datorn så det blir lite halvbra sådär... men det syns ju iaf!

Välkomna till Pumlan me' familj!

Hej allihopa, trevligt att ses! Här kommer jag att skriva om mig själv, min familj, mina tankar och drömmar... mitt liv helt enkelt! Jag börjar med en kort summering för att ni ska bli up to date med vad som händer.

Jag, min man (då sambo) och vår boxer flyttade i somras från storstaden Stockholm till Gävle för att äntligen återfå lite småstadsliv och komma närmare naturen! Min man hade fått ett nytt jobb så vi tog chansen, trots att det betydde att jag blev arbetslös. Jag trivdes ändå inte så bra med mitt dåvarande jobb (dock med kollegorna) så det gjorde inte mig någonting! Min dröm är att starta eget så jag har iaf lite planer på G.

I alla fall, i augusti gifte vi oss och efter att ha bott 2 mån hos hans föräldrar och haft strul med den lgh vi egentligen skulle ha flyttat in i fick vi till slut en lgh i september. Det är fortfarande smått kaos med renovering och flyttlådor som ska packas upp men det går iaf sakta men säkert åt rätt håll!

Som om inte det var nog så väntar vi vårt första barn!!! I början av februari är vi planerade att bli föräldrar till ett litet knytte, man förstår det inte än =) Vi var på UL (ultraljud) i början av september, det var helt fantastiskt! Att se hjärtat slå, se hur h*n sparkade, smackade och rörde på sig var en oerhörd lättnad. Man var ju nästan orolig att man bara hade inbillat sig allt!

Jag ska försöka hålla er uppdaterade om vad som händer i mitt och min familjs liv, även om jag kan vara hopplöst glömsk ibland. Tydligen blir man ännu mer förvirrad när man är gravid... grattis... =P

Gå nu ut och njut av det som är kvar av denna vackra höstdag! Jag skickade nyss ut mannen och hunden på promenad medan jag själv stannar inne och tar det lugnt ett tag innan vattengympa med svärmor och pensionärerna! =P

RSS 2.0