Natten spökar

På dagarna är han bättre i magen, mindre gaser verkar det som. Men på nätterna spökar magen fortfarande... Inatt sov han först ca 4,5 timmar (!!!!!!), sen somnade han om men vaknade efter typ en timma, somnade om, vaknade efter typ en timma igen. Åt kring fem och sen var magen igång... Jag tog upp honom i sängen bredvid mig för igår när magen krånglade gjorde jag det och då somnade han som en stock. Funkade dock inte lika bra idag. Blev jättelugn ett tag men sen satte det igång igen. Så, nu är jag supertrött igen (är jag väl iofs jämt =P), bara sovit lite till och från sen dess och gick upp efter 9 nån gång.
 
Är lite konstigt att han bara sover "länge" en gång och sen tar det bara 1-2 timmar innan han vaknar de andra gångerna (om han somnar). Tror det är för att han är så trött på nätterna. När han åt innan sovdags åt han från båda brösten, men vid första maten på natten åt han bara från ena ett tag. Sen fick jag inte honom att äta mer, men tror som sagt att det är för att han är trött och sen vaknar han alltså efter 1-2 timmar och är hungrig igen.

Imorgon ska vi på 6-8 veckors läkarbesöket. Han blir 6 veckor på fredag så det är lite tidigt men det ska bli kul att se vad han väger nu och om han blivit längre! Ska fråga lite om gaserna i magen också.

Igår blev det förresten matning efter promenaden istället för innan. Han spydde strax efter att jag skrivit i bloggen så jag tänkte att då är han nog inte hungrig... och det gick bara bra att vänta! Så då blev det till slut 3 timmar istället för 1 emellan.

Svarsleenden och andra saker

Den senaste tiden har vi fått lite svarsleenden från Leo, och de blir fler och fler. Igår sov han mkt på dagen faktiskt, bla drygt 2 timmar i vagnen (varav drygt en timme när den stog stilla utanför fönstret hos svärföräldrarna!!), och på kvällen när vi såg på tv var han jättenöjd och lugn. Satt i pappas knä och hade det mysigt. Han är jättestadig i blicken (varit länge) och blir mer och mer medveten om världen för var dag som går, lyssnar noga och följer med blicken när man går. Äter och skiter fortfarande jämt dock ;)

I förra veckan pumpade jag ut 100 ml som maken fick ge i flaska när han kom hem. Det sa SLURP så var det borta och sen åt han som vanligt från bröstet också, vart stoppar han allt den ungen!? Det var väldigt populärt, han tyckte det var mysigt med den närheten som det blir och det förstår jag. Det är ju speciellt. Så jag ska köpa en bättre pump, för att skona både bröst och axlar, och börja pumpa ut så att han får ge åtminstone en gång per dag och så att vi kan lämna mjölk om vi har barnvakt nån sväng.

Nä nu är det nån som vill ha mat, igen... Han åt för ca en timme sen... =) Men det varierar, ibland kan det ta en timme som nu, ibland tre. Aldrig mer, då sover han isf men ALDRIG mer än fyra timmar. Nä, nu mat och sen är det prommisdags! See ya!

Föräldragrupp

Rättelse: Jag menade såklart föräldra/mammagrupp, inte föräldrakurs, som Kattis påpekade, tack =) På önskan av Carola skriver jag lite mer om detta!

Vi var 11 barn som sagt (tror jag det var, eller om vi skulle vara det när vi är alla, Carola var ju tyvärr sjuk), varav ett tvillingpar. Annars bara "enlingar" =) Vi pratade inte så mkt egentligen. Presenterade oss, fikade, pratade lite om förlossningen, syskon osv. Men när det är så många blir det lätt ganska tyst ironiskt nog... När några gått in för vägning och några gått hem så vi bara var 4 mammor kvar pratade vi mer än när alla var där. Som det brukar vara antar jag. För många är inte heller bra. Var iaf förvånandsvärt tyst trots att det var så många barn där de äldsta (tvillingarna) var födda i december. Leo sov som tur var hela tiden (nästan), skönt! Han brukar ju sova rätt bra när det är massa folk och liv.

Nä nu ska jag surfa lite (om Leo tillåter) innan maken kommer hem med godis och pizza, mumma!!!

PS. Jag la Leo i vaggan kring 15 och han sov i hela 1,5 timmar! Skönt! DS

Dagar fulla av allt och ingenting

Egentligen, när man tänker efter, gör vi inte så mkt om dagarna. Ändå bara svischar dom förbi! Idag är Leo redan FEM VECKOR! Vart har tiden tagit vägen?? Ändå känns det som om förlossningen var för jättelänge sen.

Inatt har jag fått sova ca 3+2+2 timmar, helt okej! Han har börjat sova bättre på nätterna igen. Började med Minifom för en vecka sen och då har det blivit lite bättre med magen. Har nu fått tips om en annan grej också, Gripe Water. Har beställt från English Shop och ska testa.

Var på första föräldrakurstillfället efter förlossningen igår. Vi var 11 barn!

Hinner inte skriva mer nu, men återkommer såsnart jag kan!

Sömnbrist

I fredags var vi till BVC igen för vägning, på hans 1-månaders dag! Han vägde 4585 g och var 56,5 cm lång. Han passade även på att pinka på BVC-sköterskan, TVÅ gånger! :-P Vi pratade en hel del och bland annat kom vi fram till att vi skulle börja med Minifom istället för Semper magdroppar. Sagt och gjort, vi började på fredag eftermiddag och det verkar faktiskt ha blivit bättre, på dagen. På natten/morgonen är det konstigt nog fortfarande problem... Inatt har Leo varit vaken från 1 till för ca en knapp timme sen, med undantag för en timme kring 5 då han sov. Han har legat och krystat typ varannan min som vanligt och så håller han på att somna, men så kommer det igen osv. Stackaren... Jag är också helt slut, för jag sover ju lika mkt som han... Funderar på att testa lägga honom i spjälsängen i sitt eget rum inatt för nu när vi lämnade honom i vaggan somnade han bättre än när vi var där. Nåja, vi får se. Nu vaknade han så jag ska väl leka kossa nu!

Stackars liten

Leo har problem med gaser i magen så vi har som sagt börjat ge honom Sempers magdroppar. Idag blir sjätte dagen, men inga förbättringar än. Vi har haft lite bättre på nätterna än de två jobbiga nätterna nyligen, men inatt/imorse t.ex. låg han och krystade från 3 till typ 8.30. Han har alltså sovit typ 3-4 timmar inatt... Har inte fått honom att sova än heller, bara nån minut då jag hann duscha (puh!). Somnade inte trots att jag hade honom i selen och dammsög, han brukar somna i den. Ska iaf snart ut på prommis så hoppas han somnar i vagnen då. Men han är nog grymt övertrött nu och då är han jättesvår att få att sova. Sådan mamma,sådan son...

Ringde iaf BVC imorse och nu ska jag försöka dra ut lite på tiden mellan amningarna, typ 15-30 min extra. Hon sa att det kan vara att han äter så ofta att magen inte hänger med för han får ju i sig det han behöver, men små kan ha svårt att tolka signaler och kan tro att dom är hungriga fast dom inte är det. Och han äter ju typ jämt så det kan nog stämma. Vi ska också massera magen och jobba med benen på kvällen innan läggdags, en liten mysstund! Och så ska vi fortsätta med magdropparna såklart. Får hoppas att det blir bättre för det gör riktigt ont i mammahjärtat när han ligger där och har det jobbigt!

Bilder

Här kommer lite bilder som lovat!




Leo sover så sött!



Bästa vännerna i soffan!



"Ööööhh... får han verkligen vara här!?"



Tjoho, Leo i babysittern!



Leo sover i vaggan... wow! =)



Pappas pojke eller vad!?

BVC 3 veckor gammal

Idag är Leo 3 veckor. Tiden går fort! Vi var på BVC för vägning och mätning, och döm om min förvåning när han blivit ytterligare 1,5 cm längre och gått upp nästan 500 gram på en vecka! Inte så konstigt dock kanske med tanke på att han typ äter jämt! Nu är han 56 cm och väger 4285 gram! Han har dock problem med gaser i magen. Tack och lov inte kolik *peppar peppar* men jobbigt likväl. Så vi fick tips omb Semper Magdroppar, hoppas det funkar! Mer bilder kommer snart!

Fråga: Vart sov/sover era barn?

Till alla er som har barn har jag nu en fråga: Vart sov/sover era barn? Nu tänker jag främst första tiden. I er säng? I vagga i ert sovrum? I eget rum? Och en följdfråga för er med äldre barn: När flyttade barnen från ev er säng till egen säng, ert rum till eget osv?

Leo sover i vår säng, och helst sover han vid mammas bröst efter maten. Vi har dock lyckats få honom att sova på sin egen kudde några gånger så det är väl steg 1. Nästa steg blir vaggan (lär dock ta ett tag...) och sen (om några månader) spjälsängen i sitt egna rum. Han är ganska svår att få att somna, eller rättare sagt att få att fortsätta sova. Men nätterna går oftast bra, han brukar sova 2-3 timmar mellan amningarna. Dom senaste 2 nätterna har dock varit lite jobbigare, igår tog det ett bra tag innanhan äntligen somnade.

Imorgon börjar maken jobba igen och så kommer min mamma på besök tills på söndag, trevligt!

PS. Nu har jag bara 2 kg kvar till "pre-grav"-vikt!!! =D Och lite löst att tighta till när jag får börja träna... ;) DS.

Äntligen är namnet bestämt!

Nu har vi äntligen bestämt oss! Liten heter numer Leo! Skriver inte efternamnet eftersom att vi inte vill att det ska stå här, men de flesta av er vet ju redan.

Här kommer lite bilder på Leo som min kära syster tog när hon var uppe på en snabbvisit i helgen:






RSS 2.0