Halleluja!!!

I går natt sov Leo 6 timmar i sträck utan att vakna en enda gång, och inatt sov han ÅTTA TIMMAR!!! Vaknade dock två gånger, men jag behövde bara flytta upp honom på kudden och ge honom nappen så somnade han om igen. Idag känner jag faktiskt att jag har sovit litegrann! Hoppas det är en ny vana han fått =)

Igår var det sånt underbart sommarväder! Verkar kunna bli det idag också, vad det ser ut som inifrån iaf. Här är två bilder på underbart söta Leo när han ligger ute och är jätteglad i skydd av mamma =)




Bilder



Hej mamma...



Söt...







Slagna hjältar...

Glömde..

..ju säga att Leo blir 3 månader idag, vad tiden går fort!

Lite av varje

Igår kväll var Leo lite grinig och varm så han fick alvedon, men annars gick det bara bra. Det kom hit lite släkt och fikade eftersom att maken fyllde år, trevligt! När alla hade gått gick jag och Leo och la oss, han var sååå trött! Somnade kring 22 och vi gick upp kring 7, däremellan vaknade han bara en gång och åt litegrann. Min lilla älskling... nu ligger han och sover på bordet.
 
En elektriker är här nu och försöker fixa vår el. Har bara haft el i kök och badrum sen i söndags. Tur att det inte var tvärtom iaf!


Det blir förresten kanske babysim på Gävle sjukhus istället. Är billigare och så får man ta igen gånger man missat vilket ju är bra. Man kanske inte kan samma dag 8 veckor i rad...

Nä nu vaknade Leo så nu ska jag sluta skriva, och nu har vi el!!! =D

PS. Har fortfarande inte lyckats få det att funka med kameran, men här är några bilder från mobilen så länge! DS




Leo och Storm myser...



Leo sitter i sin mammas gamla babysitter hos mormor och morfar.



Yo yo!

Vaccination

Idag fick Leo sin första vaccination, en spruta i varje ben. Efter första sprutan grät han lite men det gick över ganska fort. Andra sprutan däremot började han gråta redan innan hon stack, redan när hon började trycka med fingret. Som att han tänkte "jag vet nog vad du ska göra". Den andra svider tydligen mer och mycket riktigt grät han mer då, men då fick jag vända honom mot mig (han satt i mitt knä) och trösta honom och då gick det över rätt fort ändå. La honom på skötbädden för att ta på byxorna och då såg han leksaksmobilen och så var allt (nästan) glömt! =) Han var lite grinig på väg ut till bilen också men där somnade han och när vi kom hem gick vi direkt ut på prommis med Storm och han sover då än. Har alvedon hemma ifall det skulle behövas ikväll!

Maken fyller ju år idag, vilken födelsedagspresent med vaccination av Leo och så ska jag till tandläkaren när han kommit hem. Tjoho! Men blir ju iaf lite besök också.

Nä nu ska jag hinna en hel del här innan Leo vaknar hade jag tänkt, får väl se hur det går med det ;)

Öppna förskolan

Idag var jag och Leo och kikade hur det är på Öppna förskolan. Det var trevligt, många föräldrar och barn, pysselrum, lekrum, fika att köpa osv. Leo blev väldigt trött dock, förståeligt! Han blev lite grinig efter ett tag, antagligen pga alla nya intryck, så vi gick efter ca 1,5 timma och han sov hela vägen hem och sover fortfarande kvar i vagnen (ca 1,5 timmar sen vi gick). Jag tar tillfället i akt och kikar lite i en huskatalog jag fick på posten idag och kikar lite på hemnet mm.

Har inte hittat någon spädbarnsmassage här, bara två i kyrkan (en i Sandviken och en i Ockelbo) som tydligen iaf är instruktörer. Har bestämt mig för att bara köra lite inoljning och mys på kvällen vid sista blöjbytet istället. Däremot hittade jag babysim på Parkbadet för 1400 kr för 2 vuxna och 1 barn och då får man stanna och bada efteråt så det tänkte vi nog börja till hösten!

Nu ska jag skynda mig och kolla runt lite innan han vaknar, see ya!

Skön dag med promenader och lunch

Idag blev det en skön dag! Först prommis med Leo och Storm, sen in till stan och prommis och lunch med andra mammor (med barn såklart) och sen hem och prommis med Leo och Storm igen! Det blåser dock väldigt mycket vilket väl är mindre trevligt, men är iaf soligt och kring 10 grader så det är ganska skönt ändå, bara man klär på sig lite.

Har fått hem två huskataloger nu! Har beställt fler men dom kommer väl under veckan. Vi funderar ju på att bygga nytt eftersom att det är så få hus till salu, och ännu färre som passar oss. Har fått från SmålandsVillan och Hjältevadshus än så länge. Har beställt från LB-hus, Älvsbyhus, Fiskarhedenvillan mfl också. Någon som har någon erfarenhet av detta som vet prisbilder hos de olika? Har hört att Eksjöhus tydligen är väldigt dyra iaf. Vet ju vad Älsbyhus går på men resten. Fiskarhedenvillan har priser på hemsidan men tror det är utan grund och entreprenad. Om vi ska bygga nytt är det nyckelfärdigt som gäller. Vi har varken kunskap eller tid att göra det själva.

Nä nu ska jag kika lite grejer och sen ska jag göra middagen för maken kommer strax. Tjohej!

Småsnuviga sjusovare

Både jag och Leo är lite småsnuviga och på senaste tiden har Leo bestämt att vid 6-7 är en bra tid att gå upp. Jag har dragit ut det lite dock, legat kvar en stund även om han varit superpigg som i morse. Så har han fått ligga och prata och vifta medan jag suger i mig den sista lilla vilan innan det är dags att gå upp. Det jobbiga är att dagen blir så himla lång när man går upp så tidigt. Jag vill ju sova länge så att jag, ja så att jag får vila såklart men även så att maken kommer hem snabbare!!! Är så trist när han är på jobbet. Men på torsdag ska vi kanske iväg och träffa lite kompisar iaf och nästa vecka kanske vi ska träffa makens jobbarkompis sambo och barn, Elin som är två dar äldre än Leo. Ska bli kul!

Jag har förresten kommit på två kurser jag vill gå med Leo: spädbarnsmassage och babysim. Fick nån gratistidning från Föräldrar & Barn el vad den heter och då skrev dom om det och det verkade jättemysigt! Vet bara inte om det finns nån bra kurs här, ska kika runt lite.

Äntligen hemma!

Känns som att vi inte gör annat än ränner! Var till Luleå över påsk (1,5 veckor), var hemma knappt två veckor sen åkte vi till Sthlm över en natt för att hälsa på släkt och vänner och gå på bröllop (var bara på vigseln), sen hem en dag och sen åkte jag, Leo och Storm med mamma och pappa upp till Luleå. Maken åkte på kurs i Nyköping på tisdagen och kom upp till Luleå i fredags för att vi sen skulle köra hem tillsammans igår. Puh... Två resor tur och retur till Luleå på en månad alltså, det blir ca 288 mil. Behöver jag säga att Leo och Storm är lite less på att åka bil nu? ;) Och mer blir det! Men ingen mer resa upp till Luleå tror jag dock, bara Åland och Mora. Vi hade först tänkt åka själva till Åland på semestern också, typ en vecka, men nu vill vi bara njuta av lugnet här hemma istället! =)

Ja, ska väl skriva lite om det som hänt då!

Uppe i Luleå har det såklart varit massor av besök och att åka bort och hälsa på släkt och vänner. Första rundan upp kom vi hem med en hel bag fylld med nya kläder! Nån enstaka stl 62 (som han har nu) och resten blandat i 68, 74 och 80, perfekt!

I Sthlm träffade vi en gammal jobbarkompis till maken och käkade lunch med henne, hennes sambo och deras lilla dotter Molly, 6 månader. Vi var på gamla stamhaket Mon Ami (eller som vi också kallar det, Onani... dålig humor ja vet =P) och åt klassikern Grillbiff med pommes och beasås, mums! Molly var en riktig sötis och log som bara den!

Sen åkte vi till en av makens bästa vänner som nyligt flyttat tillbaks till Stockholm med sin sambo och deras dotter Juni, född på alla hjärtans dag för drygt ett år sen. De bor i en helt underbar nybyggd fyra i Solna och där sov vi också till lördagen då vi skulle på bröllop. Juni tyckte visst om Leo för han fick flera pussar, så söta var dom! Juni är ett riktigt busfrö och söt som socker!

Lördagen var vi till syrran en sväng, hon har fått så fint i sin lgh! Pappa har satt upp en vägg så nu har hon en tvåa, och det var jättefint med tapeterna och gardinerna, de nymålade skåpluckorna, nya vitvarorna osv osv. Nice! Sen åkte vi på bröllop i Fjärilshuset vid Hagaparken. Min kusin gifte sig där, men vi var bara där på vigseln. Ville inte riskera att förstöra festen om Leo hade haft en dålig dag och så ville dom eg inte ha småbarn på festen. Men dom sa att det gick bra med Leo eftersom att han fortfarande ammar men vi ville ändå låta dom ha sin fest ifred =) Det var ändå skönt att få åka hem och hinna ta det lite lungt innan mamma och pappa kom på söndagen för att vi sen skulle köra uppåt på måndag morgon. Leo var iaf ett föredöme på vigseln, sa inte ett ord! =D

Det var lite om det som hänt. Så blir det när man inte skriver på en gång, då blir det så mycket som har hunnit hända så man orkar inte skriva allt. Jag lovar att det ska komma bilder också, snart snart! Har bara inte lyckats få det att funka än, så jag måste leta fram den externa minneskortläsaren och se om det funkar med den istället. Men inte nu... Nu kommer snart svärmor så ska vi ut på prommis allihopa. Hon är ledig idag. Maken däremot blir nog sen idag för det var så mycket på jobbet... suck. Trist. Bläääää.

Over and out.


RSS 2.0