TENS-apparat

Ringde förlossningen nyss för att jag skulle boka in en tid för att låna TENS-apparat (Transcutan Elektrisk NervStimulering, används för smärtlindring) och då hade dom en tid idag som jag bokade. Men när jag hade lagt på kom jag på att jag ju inte har någon bil, den har ju maken till jobbet... Så det var bara att ringa tillbaks och boka om, men ska iaf dit imorgon! Då får vi väl se om den hjälper något på förlossningen men kan ju iaf vara värt att prova. Allt för att helst slippa "kemisk" bedövning. En del verkar tycka att den hjälpte mycket medan en del inte tycker att den hjälpte alls, så det är väl bara vänta och se.

Datastrul, BM och en GOD natts sömn =)

Ja eftersom att min dator är störd och nätverkskortet verkar strejka totalt nu så får jag använda min kära makes dator för att gå på Internet. Som tidigare går det dock inte att redigera då så jag får göra det i efterhand om min dator bestämmer sig för att börja funka igen.

Vi var iaf till barnmorskan idag och det var bara bra. Jag har nu gått upp 10,3 kg sen start, bebisens hjärta lät bara finfint och huvudet var långt nere. Ligger där och bråkar om utrymme med urinblåsan! Inatt fick jag iaf sova, äntligen! Somnade efter en kortare stund, kanske 15-30 min, och vaknade och behövde gå på toa endast en enda gång! Tjo! Är ju inte fröken piggelin för det direkt, men det var skönt ändå! Ha det gött alla!

No sleep today...

Inatt var en riktigt jobbig natt sömnmässigt, eller icke sömnmässigt kan man kanske säga. Sov nog inte många timmar. När jag väl lyckades somna första gången vaknade jag av en mardröm efter inte så lång stund. Drömde att en stor spindel krälade på min hals och halvt sovande kändes det som om något krälade på halsen i verkligheten så jag skrek! Sen var det supersegt att somna om igeeeen...

Försökte iaf vara vaken mer nu på morgonen i hopp om att jag ska bli lite tröttare ikväll då. Men problemet är egentligen inte att jag är pigg/ligger och tänker osv utan det är mina förbaskade restless legs och nu även armar!!! Tidigare har det funkat att stryka kallt vatten på baksidan av benen men nu funkar inte det heller. Blir galen!!! Och stackars älsklingen sov också dåligt inatt, och han har ju inte lyxen att få ligga kvar och dra sig hur länge han vill sen...

Vecka 39

"Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet. Vikt 3 450 gram.

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova vila istället.
"

- Vårdguiden -

Ja svårt att sova på nätterna har jag ju och magen är lite ivägen när man ska ta på sig skor, sova, böja sig fram osv men annars är jag inte så klumpig egentligen. Vi var på banken i torsdags för att fixa med konton, kort osv och då frågade banktjänstekvinnan hur länge det var kvar. När jag sa 2 veckor höll hon på att trilla av stolen =P Och nä, jag är inte särskilt stor för att vara redo för förlossning när som helst, men det är rätt skönt faktiskt =)

Svärmors reafynd

Nu har vi fått ännu mer saker till liten! Svärmor fyndade på rean för halva reapriset med mera. En jacka till hösten (ca 50 kr), en overall till i höst/vinter (ca 100 kr) och ett babygym (ca 70 kr)! Ursött och perfekt pris! Tur att man har ögon utsända lite överallt när man själv inte riktigt hänger med i svängarna ;)








Overall stickad av blivande mormor



Denna fina overall med tillhörande sockar kom på posten idag. Stickad av min kära mor och blivand mormor till liten!




Fina detaljer som elefanter och sömmar, för att inte tala om den otroligt söta luvan!

Lite olika svammel

Dom var här och plogade inatt igen, men nu vaknade jag faktiskt bara en snabbis och visste inte riktigt om det var en dröm eller verklighet förrän jag såg att det var plogat imorse så inatt störde dom mig inte iaf. Skönt =) Men sov ändå inte så bra... El, första halvan av natten sov jag bra men efter en vända till toaletten blev det sämre med det. Har dock börjat med nya rutiner på morgonen från och med förra veckan. Går upp när min man går upp och åker till jobbet kring halv 6, äter frukost och går ut med Storm, sen går vi och lägger oss igen. Ställer klockan på 8, ger Storm mat, går och lägger oss igen. Går upp "på riktigt" kring 9.30-10. Skönt att få sova lite längre omän det blir lite hackigt. Annars ligger jag bara och tänker att "jag borde gå upp nu" klockan halv åtta för att jag vet att Storm inte varit ut på typ 10 timmar. Jag vet att han klarar sig, och längre än så också, men är ju inte så schysst att han ska behöva ligga och hålla sig bara för att jag vill dra mig. Så på det här sättet får vi alla som vi vill =)

Har nyss varit ute på "lunch-prommisen" och lekt lite på gården. Nu ligger han här bredvid mig i soffan och myser. Sötgrisen! Ska bli så spännande att se hur han kommer tycka det är att bli storebror. Vi tror att han kommer älska det, för han ÄLSKAR barn! Är bara det att han inte riktigt förstår att han är ganska stor och klumpig... Men det lär han sig fort. Har vi märkt bara vi varit med svägerskans barn några dagar. I början är det ju bara så nytt och så himla kul, men såsmåningom blir det ju vardag det också. Vi ska iaf vara noga med att fortsätta gosa och mysa med honom också så att det inte blir att man "glömmer" honom bara för att liten kommer till världen. För även om liten alltid kommer vara i högre rang än Storm är ju Storm fortfarande en del av familjen, och en älskad sådan! Men jag tror inte att det kommer bli några problem med det heller, det är liksom svårt att INTE gosa med den gosegrisen!

Igår ringde dom förresten från Arbetsförnedrin... förlåt, Arbetsförmedlingen. Ett företag sökte en vikarierande ekonomiassistent för 12 mån med eventuell förlängning och ville att Af skulle ta ut några intressanta kandidater. Dom undrade om jag var intresserad, men vikariatet skulle börja snarast så jag sa att jag får ju barn i början av februari så det blir ju lite svårt. Det höll han med om... Annars hade jag ju varit intresserad såklart. Typiskt. Dom kunde väl ringa och ge mig ett toppenjobb på halvtid från och med augusti/september!??? DÅ hade jag blivit glad =)


Störd nattsömn

Natten började mindre bra då jag fick problem att somna, som vanligt. Denna gången var det ont i magen som störde men efter att ha prackat i mig russin och lagt kuddar under benen lyckades jag somna, och sov faktiskt rätt bra!

Tills jag vaknade av att någon bestämt sig för att PLOGA VÅR BAKGÅRD MED TRAKTOR MITT I NATTEN!!! Då blir man glad... Och nu snackar vi verkligen mitt i natten. Kollade inte klockan men jag hade somnat så det var efter halv 12 och det var definitivt innan 5 för när jag var på toa när jag vaknat av dom så lyste inte lamporna i vardagsrummet och dom tänds kl 5. Skulle gissa på kring kl 2. När jag vaknade första gången trodde jag fasen dessutom att dom höll på att riva kåken. Och dom var ju inte snabba direkt utan höll ju på i evigheter. Det har ju faktiskt bara kommit MAX 10 cm snö så jag fattar inte vad som var såååå himla akut! Tidigare har det minsann tagit dagar innan dom plogat så vadan denna rusch? *grrrr*

Lite färg, film och lydnad

Idag har jag och Storm haft en lugn och skön dag som vanligt. Tja... Storm kanske inte tycker att det är så kul alltid men han är en riktig mysgris iaf och älskar att ligga och gosas och tur är ju det!

Jag har färgat håret nu iaf till den "riktiga" färgen. Jag följde ett tips jag fick tidigare här på bloggen och valde en röd brun färg från Garnier, inte riktigt samma dock tror jag. Efter det såg vi film och myste. Såg A Cinderella Story för åtminstone fjärde gången, den är riktigt bra faktiskt. Rolig och romantisk, allt man behöver väl? ;) Igår såg vi den tredje Mumien-filmen. Den var också helt okej! Har inte sett ettan dock, bara tvåan och nu trean.

Efter filmstunden körde vi lite lydnadsträning här inne. Det var väldigt länge sen sist!!! Han var dock jätteduktig! Men vi körde ju inte riktigt så "strikt" som vi körde när vi var inne i träningssvängen. Gjorde lite fot, platsliggning, apport och sånt bara. Inte så länge och inte så många gånger. Bara för att han ska få göra NÅGONTING mer än att ligga och ha det trist. Bara för att matte är för trött för att gå på långisar behöver ju inte han lida. När husse kommer hem blir det väl dock en längre promenad som vanligt, skönt =) Längtar tills jag kan hänga med på raska långpromenader också men just nu orkar jag inte... Blir för tungt i magen och så blir jag för andfådd så fort det är minsta uppför eller går lite för fort. Men när liten har kommit ut då jäklar!!! =D

Åhh.... *myser* Det blev precis "We should always be together" med Billy Goodrum (Kingpin soundtrack) på iTunes. Älskar den här låten...!!! *svävar iväg*


Vecka 38

"Barnet förbereder sig nu för att födas. 92 procent av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Därför kan din graviditet ofta liknas vid din mammas eller någon nära släktings. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in. Vikt 3 200 gram."

- Vårdguiden


Magen börjar bli riktigt stor nu...

Jahapp... Mamma gick över typ 2 veckor med syrran och 3 veckor med mig och svärmor fick min svägerska en vecka tidigt och min man kom senare men minns inte hur mycket, tror jag. Så jag får väl ställa in mig på att gå över då... Jag som vill att h*n ska komma nu!!! =)

Sover superdåligt om nätterna nu. Har svårt att somna, går på toa ca 3 ggr per natt, vaknar och vrider och vänder på mig osv. Men det är väl bara att vänja sig... När jag väl kommer kunna sova då magen är borta osv så kommer jag ju ha någon som väcker mig istället =)

Igår köpte vi iaf kuddar till vaggan/spjälsängen och till vagnen samt att vi köpte en nattlampa så man inte behöver tända när man ska amma osv på natten. Nattlampan kan man dessutom ta ur kontakten och bära med sig så den är ju bra även om man ska gå och byta blöja eller dylikt. Slipper riskera att snubbla eller gå in i väggen ;) Den var i dyraste laget (ca 250 kr) men förhoppningsvis kommer den vara till stor nytta. Den kommer sen att få flytta in i barnrummet när h*n flyttar in dit själv sen. Hade kunnat handla för tusentals kronor när vi gick omkring där på Babyproffsen! Vi unnade oss dock även nåt till oss själva, köpte mössor på Naturkompaniet. Sånna där fula men grymt varma ni vet, med öronlappar och pälsinsida =P Skönt att ha på långa promenader. Mina öron är väldigt glada då dom är väldigt känsliga mot vind.

Men nu ska vi åka till ICA Maxi och Jennys Hund & Katt. Tjohej!

Brunett igen

Jag bestämde mig för att lämna livet som blondin och återgå till mörkare hår så igår färgade jag en grundfärg (brun). Det går ju inte att färga direkt från så blont, blir ju genomslag och nästan åt det gröna hållet när man vill ha mörkt. Nu måste jag bara välja vilken färg jag verkligen ska ha, men det får bli imorgon när vi ska in till stan och ICA Maxi. Jag kom fram till att, trots att jag inte tyckte att jag såg helt förj*vlig ut som blond, jag trots allt inte är en blondin i hjärtat. Och då menar jag inte det där med "dum blondin" och "blondes have more fun" och sån skit utan bara att jag helt enkelt känner mig mer som jag när jag är mörk. Enkelt =) Vet vilken färg jag skulle välja om jag hade långt hår, men nu har jag ju inte det så får se vad det blir. Typiskt att jag skulle klippa av det! Men nu ska jag sluta älta det...

Nu börjar en efter en av mammorna på Familjeliv få ut sina små underverk så nu börjar det verkligen kännas som att det inte är så länge kvar. Och faktiskt, imorgon har det ju gått 37 veckor så då är det bara 3 veckor kvar till BF, +/- 2 veckor, alltså kanske bara 1 vecka!!! EN VECKA!!! MAX FEM!!! Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot förlossningen och livet därefter. Men att bli mamma, det ska bli underbart!!!

Barnmorskebesök och tjockislunch

Var som sagt till BM idag och allt såg bra ut. Lill*n hade växt bra och ligger fortfarande med huvudet nedåt. Både jag och min man fick känna huvudet, men det är ganska långt nere nu så man fick trycka bra. Hjärtat tickade på kring 140 så h*n var lugn och harmonisk. Igår varierade hjärtat från 120-155 vilket är helt normalt. BM sa också att under förlossningen kan det variera mellan typ 100-170 så man ska inte bli rädd om det går mkt upp och ner. Det är ju en påfrestning för barnet också. Jag har förresten totalt gått upp ca 10 kg nu. Med tanke på allt godis jag stoppar i mig är det ett under att det inte blivit mer =P


Efter BM-besöket var det så dags för tjockislunch! Jag bakade kycklingpaj i morse innan jag åkte till BM som jag hade med mig. Hon som vi var hos gjorde ju mat sist vi var hos henne och den andra har vi också varit hos så jag tyckte det var min tur att göra mat även om vi inte var hos mig. Vi var alltså tre tjockisar (gravida alltså om ni inte förstod det =) ) som satt och pratade en massa, mest om förlossning. En av oss hade BF den 1 jan, en har den 25 jan och jag har ju den 7 feb så det kan ju bli när som helst, spännande!!! Det var mycket trevligt som vanligt, men kring halv två fick jag ta och dra mig hemåt så inte Storm skulle behöva vara själv så länge.

Nu sitter jag här i soffan och äter godis med en mysgris bredvid och ska väl snart gå ut på prommis. Idag fyller dessutom svärmor år så vi ska dit och gratta henne sen, men det blir ju först när gubben kommit hem och så. Nu måste jag iaf slita mig från godisskålen innan dom där tio kilona dubblas på!!! =) So long!


Förlossningsbesök

Jahapp, idag var vi på förlossningen för första gången (ja om man inte räknar med när vi gjorde UL men det var ju så länge sen). Allt verkade iaf bra så vi blev inte alltför långvariga. Fick lyssna på hjärtljuden via CTG-makapären i en dryg halvtimme och min käre man fick träna armmusklerna. Han fick nämligen sitta och trycka lite på en av de små makapärerna hela tiden då lill*n gärna rörde sig lite då och då och låg lite svårt till. Det tickade iaf på fint som sagt!

Imorgon ska vi till barnmorskan på rutinbesök, passande nog! Man fick sig verkligen en ögonöppnare nu att det inte är så himla länge kvar ändå...!!! Men trots att jag haft mkt sammandragningar sen vi åkte från förlossningen tror jag det är ett bra tag kvar tills "the real thing" för jag känner inga andra känningar. Med tanke på födelsedagsansamlingen i januari får h*n iaf gärna vänta tills nästa månad! =)



Jag och min mans hand med CTG-makapären på tjockmagen =)

Jag som blondin (å brunett å readhead)



Ja, så här ser jag alltså ut som blondin!

Vad säger ni? Jag har lite svårt att bestämma mig... Skulle som sagt kunna vara blondin ett tag, men då är det ju det där med glasögonen. Lägger in kort på mig som brunsvart och rödhårig här också så ni kan jämföra.



Här som mörk med knähunden Storm påsken 2007 (här förresten med mina älsklingsglasögon som tyvärr gick sönder kort efter detta kortet togs... snyft) och...




...som rödhårig hösten 2008.

Men som sagt, rött släpper väldigt mkt färg... Och... ÄH!!! Det är skitsvårt!!!! Haha, när man är hemma hela dagarna får man för mycket till åt att tänka ;)

Change of plans

Vissa kallar mig rastlös, andra ombytlig, jag skulle nog bara vilja säga nyfiken och impulsiv! Men oavsett vad man använder för ord så stämmer väl själva innebörden ganska bra in på mig som person. Nu har jag mer eller mindre bestämt mig för att bli (mörk)brunett igen. Inte för att jag ångrar att jag blev blond, det gör jag inte. Nu har jag ju testat det, en erfarenhet rikare! Och jag hade säkert fortsatt vara det ett tag till om det inte vore för att jag ju äntligen tänkt köpa nya glasögon. (Om ni inte läst tidigare inlägg kan jag ju lite kort förklara att jag inte vill köpa glasögon som blond eftersom att jag vet att jag inte kommer vara blond alltför längre då jag trots allt trivs bäst som mörkbrunett/svarthårig och jag vet också att glasögon som passar mig som blond inte nödvändigtvis är samma som de som passar mig som mörkbrunett/svarthårig... därav dumt att köpa glasögon som blond).

Har även ändrat mig lite på glasögonfronten. Kommer nog inte att köpa via LensWay iaf. Var hos optikern idag på Specsavers Optik och dom har ju faktiskt superbra priser. Dom har bågar inklusive glas från 499 kr till 1999 kr och dessutom får man 2 för 1. Så då tänkte smarta jag att då köper jag ett par "vardagsglasögon" och ett par lite mer speciella glasögon. Har ju inte velat köpa t.ex. röda eller lite udda glasögon trots att dom varit fina eftersom att man ju kan bli less på att ha "utstickare" varje dag, men på det här sättet kan man ju välja dom vanligare glasögonen dom dagar man känner för det och dom lite modernare eller vad dom nu är när man känner för det. Perfekt!!!

Stormigt väder

Det blåser som bara den här idag! Började igår och har ökat under natten. I vår lägenhet hör man dessutom vindarna väldigt bra, är riktigt mysigt att sitta och kura här inne då. Höra hur det knakar i fönster, tak, träd osv. Men ibland tror man nästan att fönsterna ska gå sönder... Vi har ju dåliga fönster så det blåser ju dessutom in en del. Men som tur är i det avseendet då så är det ju också typ 6 plusgrader idag så vi slipper iaf att det drar in jättekallt. Men hade gärna sluppit ha 6 plusgrader i januari... Det är ingen rim och reson på det här vädret. Ena dagen är det -15 och nästa +6. Det är ju januari för fanken!

Har iaf nyss satt mig upp efter att ha sovit med lilla busen i soffan sen kl 7. Skjutsade min kära man till jobbet kl 6 imorse för att jag behöver bilen (vi ska till vet senare idag) och han vågade inte lita på bussen för han öppnade idag. Tur det tror jag för det stod folk och väntade på busshållplatsen när vi åkte förbi så den kanske var sen då, eller så var dom väldigt tidiga. Iaf, så när vi kom hem igen (jag och Storm) åt vi frukost och sen la vi oss för att sova 2,5 timmar. Skönt!!! Sover fasen bättre liggandes på soffan mysandes med Storm än jag gör om natten i sängen just nu. Har dock drömt värsta actionfilmen med mera. Nu ska jag kika lite på nätet innan jag ska duscha, gå ut med Storm en sväng igen och sen åka och hämta upp gubben för att åka till veterinären. Sen blir det lunch på typ Max innan jag lämnar av honom på jobbet igen och sen åker hem.

So long!

Vecka 37 + färgångest

Info från Vårdguiden

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det. Vikt 3 kg.

Mamma
Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.

----

Nu börjar det närma sig!!! Och det märks... Bara dom senaste dagarna har det blivit märkbart tyngre att vara gravid. Magen står så högt så jag orkar inte så mkt mat och när man råkat äta lite för mkt trycker det väldigt på lungorna osv så det är obekvämt att sitta och ligga. Bäst är då att sitta bakåtlutad, alltså nånstans mittemellan sitta och ligga. Jag längtar väldigt mkt tills h*n kommer ut nu!!! Inte för att jag inte vill vara gravid längre utan bara för att... jag längtar!!! Längtar tills man får snusa på det lilla huvudet, se dom små ögonen plira och känna den mjuka babyhuden. Drömde att vi hade fått en flicka inatt. En dag gammal åkte vi till stranden och solade...! =P Grävde ner hennes underkropp i sanden och smorde in överkroppen med sollotion och så låg hon under ett parasoll. Inte riktigt en sanndröm alltså men men. Det var iaf mysigt att se och hålla den lilla sötisen!

Inatt har jag sovit dåligt igen. Låg och löste korsord och ögonen började bli väldigt trötta så jag gick på toa, la mig igen och sen släckte (min man hade redan somnat). Då blev jag såklart superpigg och började känna av mina restless legs... Upp på toa igen två gånger innan jag till sluuut lyckades somna. Sen vaknade jag mitt i natten för ännu ett toabesök. Och sen vaknade jag såklart lite då och då för att vända på mig och dylikt. Inte undra på att jag är trött fastän jag "sover" 8-9 timmar per natt. =) Har ju iofs alltid sovit mer el mindre dåligt, det är sällsynt att jag sover en hel natt utan att vakna någonting... Nåja, får väl se det som övning inför vad som komma skall! ;)

Idag har vi varit och handlat lite småsaker, t.ex. ljus på IKEA, min man köpte ett tv-spel på rea (alltså ett spel, inte konsoll), och så åt vi mjukglass med topping! Mums =) Sen var vi förbi svärföräldrarna och hämtade lite grejer och fikade lite och om nån timme ska vi till min mans mormor som fyller år idag. Men nu tar vi det bara lugnt och slappar lite. Min man testar sitt nya spel och jag sitter här i soffan och skriver för fullt.

Förresten, angående mitt hår så funderar jag på att återgå till mörkt hår igen. Anledningarna är två: 1) Jag fick det inte som jag vill ha det utan det är fortfarande lite för gult för min smak (min man kallar mig för hans lilla citronmuffins... hrmf) och jag vill ju inte bleka det nå mer med risk för att det blir slitet. 2) Jag har ju som sagt tänkt köpa glasögon men dom som jag tycker bäst om nu, med blont hår, tror jag inte att jag skulle passa i med mörkt hår. Dom är nämligen genomskinliga och provade sånna när jag hade mörkt hår och det var inge bra. Och eftersom att jag antagligen hur som helst inte kommer vara blond sååå länge (glasögon köper man ju inte så ofta ändå) känns det dumt att basera köpet på hur jag ser ut i dom som blond...

Helst skulle jag nu vilja ha långt hår med lugg och svart alt jättemörkbrunt hår. Som förr i tiden. Well well... det får ju vänta lite eftersom att man ju tyvärr inte kan klippa det längre, men vilken färg ska jag ha nu?? Det är frågan... Hrm... får fundera på den lite. Älskar ju den röda jag hade förut men rött är så jobbigt för den går ut fort och så släpper den så mycket när håret är blött = inte kul för handdukar, kuddar osv. Och älskar ju även svart/mörkbrunt men då är man rätt fast med den färgen sen för det är svårt att ljusa upp från svart... Men måste skicka tillbaks provglasögonen på ti el on tror jag det är så har inte så mkt tid på mig... skit åsså!

Mindre gul idag - mini makeovern fortsätter

Nu är jag mindre gul på skallen efter att ha gjort ännu en blondering, dock en mildare. Det blev MOODs Pärlblond som skulle vara bra mot gula nyanser. Nu ska jag göra en skumtoning på det här, Goldwells 10V, som tydligen också ska ta bort gula nyanser och sen har jag Revlons Nutri Color Cream nr 1002 - White Platinum som också ska vara bra om man vill ha det där mer vitblonda än gulblont. Den används vid typ varje dusch, typ som ett silverschampo men ändå inte. Jag hade Revlons Nutri Color Cream nr 600 - Fire red till bröllopet och ni som såg mig då såg ju vilken häftig röd färg det var! Har kvar den än, dom räcker ju 10-15 ggr, men har ju inte så mycket användning av den just nu... =) Iaf, så hoppas jag att 1002 är lika bra den! Goldwells 10V räcker tydligen ca 5 gånger, men jag har ju så kort hår så det kanske räcker ännu längre också...

Nåja, jag har iaf nu lagt ner knappt 500 kr på produkter (blonderingarna plus Goldwells toning plus Revlons Nutri Color Cream) för att bli blond, jämfört med dom ca 1500 kr som dom skulle ha hos frissan. Visserligen var det räknat i överkant och inkl klippning men även om det hade varit 1000 kr hade jag tyckt att det var för mkt på mitt korta hår, plus att jag hade antagligen ändå fått köpa Goldwells toning och Revlon krämen. Så... bra deal tycker jag =) Behöver eg inte direkt klippa håret heller, vill bara fixa till i nacken och vid öronen men det kan jag ju bara försöka få nån att fixa. Frågan är bara vem för min man vägrar. Någon frivillig??? ;)

Nästa steg i min "mini-makeover-innan-jag-blir-mamma" är att köpa nya glasögon! Har beställt hem provglasögon från LensWay. Svinbilliga glasögon ju! Dom jag tycker verkar finast kostar 495 kr plus att jag vill ha antireflexbehandling och hårdhetsbehandling så då blir det totalt 196 kr till (alt. 298 om jag väljer tunnare glas för då ingår också föregående nämnda behandlingar). RÄTT billigt för kompletta glasögon! Tyvärr kan jag inte prova just dom bågarna hemma för det är typ extra bra erbjudande el vad dom sa på kundtjänsten, men jag ska prova dom här 4 jag beställt hem och om jag inte verkligen gillar någon av dom beställer jag nog dom ändå. Man har 30 dagars öppet köp så det är ju ändå lugnt...

DESSUTOM har jag hittat lite kläder på LaRedoute som jag funderar på att beställa. Reagrejer mest, och eftersom att det ju kan ta ett tag innan man får sin "vanliga" storlek, eller vad det nu blir för storlek, så är det inget åtsittande utan bara mysiga kläder och jackor. Även några tröjor till min man. Men min erfarenhet därifrån är att man får skicka tillbaks en hel del för att det inte är vad man trodde så jag beställer alltid mer än jag egentligen känner för att betala om man säger så. Annars är ju risken att man inte får NÅT nytt alls och det är ju lite trist när man sett fram emot det där paketet... Risken är bara att man älskar ALLT och då kan det ju bli dyrt... Nåja, får se hur det blir med den saken. Inget bestämt eller beställt än iaf!

Märks det att jag är lite rastlös? =)

Blondes have more fun?

Tja vi får väl se. Nu är jag (på väg att bli) blondin! Tja... just nu är det pippigult men ska fixa det =P Bild får vänta tills det är som jag vill ha det. Blev ju trött på min frisyr som jag skrev om tidigare och eftersom att man inte kan klippa håret längre blev att ändra färgen det enda alternativet. Och blond är väl typ det enda jag aldrig varit, bara halvvägs. Så nu ska jag bli riktigt blond! Inte gul som jag är nu... =)

Angående amningskudde så har vi bestämt oss för att vänta lite med det och se om det behövs. Känns som onödiga pengar annars. Läste precis också Kattis inlägg vilket ytterligare stärkte den åsikten. Men har också hört att den är bra när dom ska sitta på golvet och så, så man vet aldrig! Men väntar som sagt tills h*n är här och vi vet lite mer om hur det är, vad vi vill ha/saknar/inte saknar osv.
Nu, sängen och korsord!

Full rulle

Igår tvättade jag två maskiner, diskade en maskin, bakade limpa och frös in (mumsig var den!), städade bort julen som var kvar (bla bytte gardiner i kök och sovrum) och gjorde pajskal (min man gjorde fyllningen). Sen åkte jag in till stan och bytte amningsbehån som jag köpte i söndags till en storlek större, för säkerhets skull. Nu har jag storlek 75 F!!! Herregud... =) Och ändå sitter den bra nu, men är mjuk så den är nog rätt töjbar. Får ju ändå in en hand och så. Låter kanske konstigt för er som kanske inte är så inne på det där men eftersom att jag inte fått mjölk än kommer dom ju att växa mer så jag måste ju ha plats att växa och även plats med amningskupor så då köper man så att det får plats med en hand i kupan också. Kanske ändå blir för liten, men förhoppningsvis går det bra! =)

Idag har vi städat köket, min kära man har dammsugit lägenheten och satt upp brandvarnare och brandfilt med mera. Däremot hann/orkade vi inte med att städa ur det sista från barnrummet än så vi får göra det i helgen. Har ju faktiskt en månad kvar iaf till BF. Så det blir nog iaf inte vi som blir först ut från vår grupp ;) Fast man ska aldrig säga aldrig... Ska bli jättespännande att se vem det blir iaf!!! =D

Vecka 36

"Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar. Vikt 2 800 gram."

- Vårdguiden

Skriver detta inlägg från min mans dator som är en Mac och det verkar inte som att blogg.se är så anpassat för Mac för jag kan inte redigera inlägget någonting. Lite typiskt med tanke på att jag själv kommer skaffa en Mac så snart jag har råd, så då blir det väl till att byta blogg sen om man vill fortsätta... Igår var vi på middag hos en jobbarkompis till min man och hans sambo. Dom ska ha barn i mars. Väldigt god mat var det och såklart väldigt trevligt! Dom var hos oss på middag första advent och nu var det vår tur att få se hur dom hade det. Jättemysigt, dom bor i radhus typ. Hon hade bla köpt en amningskudde, något som verkade väldigt praktiskt så det ska vi också köpa. Härmaporna =P Vi ska strax åka in till stan, men amningskudde får det bli någon annan dag. Vi fick presentkort på Babyproffsen i julklapp så vi tänkte köpa den där men dom har stängt idag. Däremot ska jag se om jag hittar någon amningsbehå på Twilfit. Har köpt en sån där stödtop på Apoteket också. See ya!

PS. Det är nåt konstigt med blogg.se. Inläggen tar SUPERlång tid att komma ut. Jag postade ett inlägg i fredags som ännu inte kommit ut på bloggen (nu är det söndag)... Får se när det här läggs upp då. DS.

PS2. Var tvungen att redigera det här i efterhand från min dator, såg ju förskräckligt ut!!! DS.

Tidig julgransplundring

Idag åker granen ut. Jag har "avpyntat" den och när min man kommer hem får han bära ut den. Den barrar så himla mkt för vi har varit lite dålig på att vattna den. Och trots att det är himla mysigt med gran och allt annat julpynt så ska det bli skönt att städa bort det. Jag vill liksom få klart inför barnafödande osv nu, så jag känner mig lite otålig.

Igår kväll blev det pinkmaraton innan jag kunde somna. Jag gick på toa, läste och antecknade lite (Photoshop CS Bible Professional Edition), gick på toa, och sen skulle jag försöka sova. Men när så min man släckte (han läste lite längre) började jag känna av "restless legs" och så tröck det till i magen så jag blev pinknödig igen... Upp på toa, sen gå och lägga sig igen. Men sen klarade jag mig tills min man skulle upp kl 5. Var säkert bara för att jag tidigare på kvällen sa att det var så skönt att jag inte hade haft sådär att jag vaknar flera gånger varje natt och måste gå på toa. Är bara dom absolut senaste veckorna som jag fått gå kanske en gång per natt, men inte ens det varje natt. Nåja, man har sina dagar, och nätter =)

Första dagen 2009

Jaha, då var det 2009. Vi märkte knappt att klockan blev 12 inatt. Satt och såg på film och myste i soffan med gardinerna för så att det inte skulle blixtra så mycket av alla raketer osv. Storm är ju inte skotträdd men han blir lite fundersam när det börjar blixtra, är ju inget som normalt brukar ske direkt. Vi hörde bara att det började smälla en massa ute och så konstaterade vi att det var nytt år. Konstigt egentligen att det är en så stor grej. Tiden går, är väl inget nytt direkt. Men vi hade det så trevligt så! Tidigare åt vi gott (älgkalvkött med potatissallad och sallad) och så tog vi det bara lugnt. Till filmen blev det lite fruktsallad, wienerbröd med choklad och dylikt. Mumma!!!

Första dagen på året har varit lika lugn den. Vi gick upp kring 10, sen åt vi en lugn frukost och så gick vi på prommis. Då kom svärföräldrarna så de följde med på prommisen (plus att dom gick hit) och sen fikade vi lite innan de gick hem och vi la oss i sängen för att läsa lite. Nu sitter jag dock med datorn i knät och min man sitter i fotöljen och läser. Jag tänkte fortsätta lite med det jag gjorde igår, dvs klura på starta eget. Jag är väldigt bra på att planera =)

Nä nu ska jag fortsätta med det om jag ska komma någon vart, god fortsättning på er allihopa!!

RSS 2.0