Hemma igen - och boktips!

Då var vi hemma igen efter att ha firat julen i Mora, kom hem igår. Har haft det så skönt med 10-15 grader kallt, snö och sol! Och en massa fina julklappar fick vi också. Bland annat ett ställ för kokboken i smide, superfint, presentkort på Babyproffsen och presentkort på Österns Pärla så nu ska vi ut och äta kina nån dag! Liten fick också en liten julklapp, en pyjamas, och så har min kära man köpt biljetter till musikalen Elvis i maj. Ska bli jättekul att se den! Han har redan sett den en gång med sitt förra jobb men tyckte att den var så himla bra så han vill se den igen =)

Fick även en sen "julklapp", boken "Den hemlige kocken" skriven av Mats-Eric Nilsson. Om ni inte har läst den, GÖR DET!!! Här är en länk så ni får se vad det är för nåt om ni missat det (öppnas i annat fönster). Men sen finns det ingen återvändo... Vi har rensat en del i kyl och skafferi och har börjat tänka mer på vad vi köper. Just nu håller jag dessutom på att baka bröd och har även gjort egna snickers (mums!). Fy vad människan är lättlurad, men kanske främst tiger vi bara och tar att maten vi köper varje dag i många fall är långt ifrån mat. Nu är det slut på det! Speciellt när man nu snart inte bara har ansvar över för vad man själv får i sig utan även ett litet barn.

Barnmaten hade vi dock redan planerat att göra själv med hjälp av Andra mosboken och min svägerskas tips. Det är mycket enklare än det låter... Man tillagar och mixar t.ex. en massa potatismos, broccoli, lax osv  (var för sig) och så fryser man in små portioner av varje ingrediens för sig (antingen klickar ut på en plåt eller sätter i muffinsformar) och sen tar man bara fram t.ex. en portion mos, en portion lax och en portion broccoli om det är det du vill ge den lilla/e till middag. Eller något annat som du fryst in. Enkelt, nyttigt, gott och billigt!

I övrigt blir det till att börja baka bröd själv, göra mer storkok och frysa in så man slipper stå där och vara utan mat, inte orka laga och istället åka och köpa pizza, tänka mer på vad man köper (dvs. kolla innehållsförteckning och hellre köpa t.ex. ekologiskt) osv. Lika extrem som Skipper kommer vi inte bli, men att bli mer medveten är inte så krävande faktiskt. Däremot godare =) Och sen lär man sig väl nya knep och alternativ under resans gång. Vi har bland annat idag hittat en organisk grönsaksbuljong och kastat ut Knorrs kött- och hönsbuljong som vi hade. I den fanns nämligen bland annat E621 som är direkt ohälsosamt för barn att äta och kan ge massor av mindre trevliga följder. Läs boken...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0