Utvecklingsuppdatering

I onsdags var jag och Leo till BVC för vägning och mätning igen. Hans viktkurva har planat ut något men han väger nu 5470 g och är 61 cm lång! Inte undra på att stl 62 faktiskt passar perfekt nu, längdmässigt iaf. Oftast är dom lite för pösiga och lite långa i benen (om det är nåt med ben), men han har väl lång överkropp! Tiden bara rusar iväg! Idag är han prick 9 veckor gammal! Shit... Han blir bara stadigare och stadigare, dreglar mer och mer *haha* och har verkligen upptäckt sina händer. Han har hellre dom i munnen än nappen =) Har även börjat "prata" mer, och uppmärksamma folk och fä. När man pratar lyssnar han noggrant, hoppas han fortsätter med det! Självklart har han ju "mindre bra" stunder också, men det har ju alla! =)

Imorgon tidigt på morgonen kommer mina föräldrar. Dom ska bara sova här en natt, sen ska dom ner till syrran och fixa och dona i hennes lägenhet. Bland annat sätta upp en vägg! När dom åker hem därifrån ska jag, Leo och Storm köra med och sen kommer Johan upp efter med flyg och så kör vi hem tillsammans. Älsklingen som offrar sig för vår skull! Han hatar att flyga... =)

Nä nu har jag massor att försöka hinna kolla upp här på nätet innan han blir less att ligga och titta på mamma vid datorn. Ha det bra alla!

PS. Ska försöka få upp fler bilder snart. Vi har ju köpt kamera men min dator (som har en inbyggd SD-läsare) ville inte läsa det SD-kortet... skumt. Ska fixa det sen. DS. 

Påsksemestern avslutad

I förrgår kom vi hem från påsksemestern uppe hos mina föräldrar i Luleå. Det har varit ca 1,5 veckor fulla av besök, presenter, mat och kärlek!

Var helt otroligt att se hur min morfar/Leos gammelmorfar levde upp! När mamma hade frågat om han ville komma ut till dom på middag på långfredagen hade han varit lite tveksam (han är lite rädd för att åka från hemmet nuförtiden), men så sa syrran att då får han ju träffa Leo. Då sa han "Ja men SJÄLVKLART ska jag komma ut!" =D Och han satt med Leo i famnen, sjöng och pratade och gungade. När han kom hem till hemmet igen hade han berättat för tjejerna som jobbar där om Leo och dom sa att han hade varit tårögd av glädje... underbart =) Vi hälsade även på honom två gånger och då satt Leo i hans famn hela tiden, utom vid amning. Mamma skrev ut två kort på honom och Leo också som vi ramade in och gav honom, det blev han jätteglad över. Och när jag sa att jag och Leo kommer upp igen om 2 veckor blev han ännu gladare =) Maken sa att han aldrig sett morfar så pigg och glad. Underbart!

Leo har fått MASSOR av kläder i alla möjliga storlekar! Underbart det med, fast på ett annat sätt ;) Han fick även träffa sin tremänning Ida som är en månad yngre än honom, min kompis son Hugo som är 7 mån äldre än honom och så en annan kompis dotter Emma som är 5 mån äldre. Och en massa andra människor i alla möjliga storlekar och åldrar! En händelserik första semester med andra ord!

Mamma och pappa har också fått kläder, eller fått och fått, vi har betalat dom själva. Men bara att "få" shoppa lite åt sig själv är en lyx! Dessutom hade jag pumpat så min mamma och pappa var barnvakt medan vi åkte på stan och sen hälsade på en kompis. Första gången vi var själva sen Leo kom. 6 timmar utan honom... wierd!

Första natten hemma (natten till igår) var dock mindre kul... Han somnade ca 22, vaknade ca 00, fick nappen och somnade om, vaknade ca 2, fick mat och både han och jag somnade, sen vaknade han och åt VARJE TIMME tills klockan 7, sen gav jag honom inget mer, degiga hjärnan tänkte inte på att han kanske bara trodde han var hungrig för att magen knorrade, eller så var han hungrig för att han somnade ifrån hela tiden. Igår på dagen sov han därav ingenting (övertrött), bara ca 30 min i vagnen och ca 15 min i bilen. Han gav sig fasen på att han inte skulle sova trots att han var såååå trött efter natten som var, oavsett vad vi gjorde fortsatte han vara vaken. Var först kring 20 han somnade i min famn framför Australia. Sen åt han och så sov vi. Inatt var det iaf bättre, han somnade strax efter 22, vaknade och åt ca 2, somnade om och vaknade och åt igen vid 4, somnade om i vår säng och vaknade och åt igen kring 7.

Nu har vi städat och rensat här hemma också, så det börjar se lite bättre ut. Vi var ju väldigt nära att ha köpt hus idag också (vi vann budgivningen innan vi åkte på semester), men besiktningen visade en hel del saker och vi valde, trots att vi skulle få det för vårt nya bud vilket var 380 000 kr mindre än vi vann med, att tacka nej. Är för mycket att göra innan vi kan flytta in (bla fukt/mögel) vilket bla resulterar i en massa dubbelkostnader plus att man ju aldrig vet om man får bort det helt. Så nu blir det till att Hemnetknarka igen... Suck.

Nä, nu ska jag kolla mailen och sånt innan jag ska hänga tvätt och gå ut på prommis. Leo sover bredvid mig på köksbordet =P Har säkert glömt skriva massor, men jag får skriva mer sen då. Kram på er!

Nattliga tider och hjärnsläpp

Nu har jag (troligen) kommit på varför det har varit värre i Leos mage de senaste tre dagarna. Jag har ätit kryddig mat to-lö... Vill inte säga stark för det var den inte (bara den igår) men kryddig iaf. Tänkte inte alls på det förrän jag satt och åt thaimat på Bali Garden igår och själv blev lite bubblig i magen (trots att min mat inte ens hade EN chilifrukt i menyn). Jag som hållit mig borta från det tidigare, måste ha fått hjärnsläpp... Så imorgon kanske det borde gått över lite då.

Nu har jag varit mjölkproteinfri sen i torsdags så vi får väl se om det blir bättre av det då. Hoppas på sätt och vis inte, så jag får börja om och äta som vanligt igen. Men vill ju såklart att Leo ska bli bra, men om inte mjölkproteinsstoppet hjälper ska vi testa Gripe Water och hoppas på det. Han ärver sin mors krångliga mage...

Men så lite goda nyheter! Igår natt sov Leo hela 6 TIMMAR med endast två små avbrott. Han somnade kring 22, vaknade 2. Då skrek han inte efter mat som han brukar utan lät mer som han gör när han tappat nappen och vill ha tillbaks den, så jag gav honom nappen och vips sov han igen! Samma sak hände kl 3. Men klockan 4 var det matdags. Sen var magen kass igen men han sov iaf periodvis tills han åter ville ha mat kl 8. Även om han inatt åter ville ha mat efter 4 timmar är det iaf skönt att det går åt rätt håll!

Bilder o längd o vikt

Nu väger Leo 5045 gram och är 58,5 cm!!! Herregud va fort det går... Här är lite nya bilder =)



Leo vid babygymet



Storebror Storm vakar över den leende Leo =)



Full fart! Leo viftar på leksakerna som hänger från taklampan i köket.



Syskonkärlek =)



Nu har han börjat använda overallen som mormor stickade!



Mitt hjärtegull...



Mammas lilla sötis...



Vår lilla rocker ligger och sover/lyssnar på Rockklassiker =)

RSS 2.0