Vecka 40+ enligt Vårdguiden

Barnet
Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Mamma
Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer.

----------

Jahapp, då var vi inne på vecka 41, vecka 40+1, BF+1, hur man nu vill säga =) Igår var vi till svärföräldrarna och åt och såg Melodifestivalen (vi gick när röstningen skulle börja, orkade inte med den utdragna skiten...). Gick hem därifrån, en skön promenad på ca 45 min. Idag har vi också gått en långis på ungefär lika länge. Inga tecken på förlossning än alltså.

Ikväll blir vi bjudna på middag av svärföräldrarna, igen. Skönt! Har ingen lust alls att laga mat. Det där med att man ska använda tiden till att göra matlådor är säkert jättebra, men jag orkar inte. Har gjort en paj, that's it. Har ingen lust att stå i köket alls. Är nog att få i sig nåt om dagarna, är inte sugen på nåt som vanligt. Och handlar inte om att jag mår illa el nåt sånt utan jag är bara inte sugen. Bara på varm choklad, mackor, godis, glass, frukt, fil osv. Inte mat.

På tal om glass, visst är turkisk pepparglassen från Hemglass god!!! Ska nog ta en nu... =P

Kommentarer
Postat av: CArola

Åh, vilka underbara svärföräldrar du har..



visst var det blaj igår..

kram Carola

2009-02-08 @ 16:52:26
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller tummarna att du inte behöver vänta på liten allt för länge... förstår att dagarna segar sig fram och att du letar efter minsta möjliga tecken på att han/hon är på g. ;-)

Du gör helt rätt, promenera, promenera, promenera...

2009-02-08 @ 19:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0